search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 02:32
MENU CLOSE

«Οικογένεια Μάνσον»: Ελεύθερος ο «άγγελος του θανάτου» – Η σφαγή της Τέιτ που στοιχειώνει το Χόλιγουντ (photos/videos)

12.07.2023 17:21
manson_1207_1920-1080_2_new
credit: AP

Η Λέσλι Βαν Χούτεν, ο «άγγελος του θανάτου» του Τσαρλς Μάνσον, αποφυλακίστηκε σήμερα, μετά από 53 χρόνια στη φυλακή.

Η Βαν Χούτεν αφέθηκε ελεύθερη από γυναικεία φυλακή της Καλιφόρνια την Τρίτη, αφού εξέτισε 53 χρόνια από την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τη συμμετοχή της σε δύο από τις δολοφονίες της αίρεσης του Τσαρλς Μάνσον, όταν ήταν 19 ετών.

Η 73χρονη ήταν το νεότερο μέλος της αίρεσης και «αφέθηκε ελεύθερη υπό επιτήρηση», ενώ οδηγήθηκε σε μεταβατική εγκατάσταση, όπου αναμένεται, σύμφωνα με τη δικηγόρο της Νάνσι Τετρέουτ, να μάθει βασικά πράγματα όπως το πώς να πηγαίνει στο παντοπωλείο και πώς να χρησιμοποιεί μία χρεωστική κάρτα.

Η Βαν Χούτεν δήλωνε μετανιωμένη για τους φόνους, υποστηρίζοντας ότι ήταν ψυχικά άρρωστη και έγινε παράφρων μετά τη χρήση LSD, πιστεύοντας ότι ο Μάνσον ήταν ο «Ιησούς Χριστός».

Η άγρια δολοφονία της Σάρον Τέιτ

Η «οικογένεια» του Τσαρλς Μάνσον διέπραξε συνολικά εννέα δολοφονίες το διάστημα μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου του 1969, μεταξύ των οποίων και αυτή της ηθοποιού και τότε συζύγου του σκηνοθέτη Ρόμαν ΠολάνσκιΣάρον Τέιτ.

Στις 9 Αυγούστου του 1969, η Τέιτ και τέσσερις άλλοι δολοφονήθηκαν από μέλη της αίρεσης στο σπίτι που μοιραζόταν με τον Πολάνσκι, στο Benedict Canyon του Λος Άντζελες. Τη στιγμή του θανάτου της, ήταν 8,5 μηνών έγκυος στον γιο του ζεύγους

Ο Πολάνσκι έλειπε από το σπίτι και θα γυρνούσε σε λίγες μέρες, για τη γέννηση του γιου του, ενώ η Τέιτ είχε καλέσει φίλους στο σπίτι τους.

Υπάρχουν φήμες ότι ο Μάνσον επέλεξε το σπίτι, επειδή νόμιζε ότι εκεί έμενε ένας μουσικός παραγωγός που είχε απορρίψει τη μουσική του (πίστευε ότι ήταν καλύτερος καλλιτέχνης από τους Beatles). Ωστόσο, το πιθανότερο είναι ότι είχε επιλέξει το σπίτι του σκηνοθέτη, για να δημιουργήσει μεγαλύτερη εντύπωση στην κοινωνία.

Τη μέρα που ο Μάνσον έδωσε την εντολή για τις δολοφονίες, μαζί του ήταν η Λίντα Κασάμπιαν, η Πατρίσια Κρενγουίνκλ και το «δεξί του χέρι», ο Τσάρλς «Τεξ» Γουότσον.

Η σκηνή που αντίκρισε η καθαρίστρια των Πολάνσκι το πρωί της επόμενης μέρας ήταν φρικιαστική… Ένας άνδρας βρισκόταν νεκρός στο αυτοκίνητό του, στην αυλή τα πτώματα άλλων δύο ανθρώπων και στο καθιστικό ήταν η Τέιτ και ένας ακόμα φίλος της μέσα σε λίμνη αίματος. Όλοι, εκτός από τον άνδρα στο αυτοκίνητο, είχαν μαχαιρωθεί πολλές φορές. Στην πόρτα της εισόδου έγραφε «γουρούνι», με το αίμα της Τέιτ.

Ο Μάνσον δεν συμμετείχε στις δολοφονίες, αν και ήταν εκείνος που έδωσε την εντολή. Δολοφόνος της Τέιτ ήταν η Σούζαν Άτκινς.

Η δολοφονία πήρε τεράστια δημοσιότητα, με τον Πολάνσκι να δημοσιεύει επίτηδες φωτογραφίες της σκηνής του εγκλήματος, ελπίζοντας πως θα ήταν τόσο σοκαριστικές που θα έκαναν όποιον ήξερε κάτι για τους ενόχους, να μιλήσει.

Τελικά, ήταν η Σούζαν Άτκινς που τους έστειλε όλους στη φυλακή, όταν περηφανεύτηκε δημοσίως ότι ήταν υπεύθυνη για τον θάνατο της Τέιτ.

Η δημιουργία μίας… οικογένειας

Ο Τσαρλς Μάιλς Μάνσον δημιούργησε τη δεκαετία του 1960 στην Καλιφόρνια μια ομάδα που έγινε γνωστή ως «οικογένεια Μάνσον». Οι ακόλουθοι του Μάνσον διέπραξαν εννέα δολοφονίες το διάστημα μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου του 1969.

Το 1971, βρέθηκε ένοχος για δολοφονία και για την ηθική αυτουργία στον θάνατο επτά ατόμων, μεταξύ των οποίων και η ηθοποιός Σάρον Τέιτ, υπόθεση που είχε προκαλέσει σάλο στις ΗΠΑ.

Αρχικά, ο Μάνσον είχε καταδικαστεί σε θανατική ποινή, αλλά τελικά η ποινή του μεταβλήθηκε σε ισόβια κάθειρξη, γιατί το 1972 η πολιτεία της Καλιφόρνια κατάργησε τη θανατική ποινή.

Ο Μάνσον πίστευσε σε αυτό που αποκαλούσε «Helter Skelter», όρο που πήρε από το ομώνυμο τραγούδι των Beatles. Το Helter Skelter, βάσει του Μάνσον, θα ήταν ένας επικείμενος αποκαλυπτικός φυλετικός πόλεμος, ο οποίος περιγράφεται σε μία δικιά του έκδοση στίχων του προαναφερθέντος τραγουδιού. Κατ’ επέκταση, θεωρούσε ότι οι φόνοι θα επισπεύσουν τον «επικείμενο» πόλεμο. Η κακή φήμη που απέκτησε συγκέντρωσε ακολούθους, δημιουργώντας μία ποπ μυθολογία γύρω του. Έτσι, έγινε ένα είδωλο της παράνοιας, της βίας και του μακάβριου.

Όταν άρχισε η δημιουργία της «οικογένειας Μάνσον», ο Μάνσον ήταν άνεργος, πρώην κατάδικος. Είχε περάσει χρόνια σε σωφρονιστικά ιδρύματα εξαιτίας πληθώρας επιθέσεων.

Πριν τους φόνους, ο Μάνσον, ήταν τραγουδιστής και τραγουδοποιός του περιθωρίου της μουσικής βιομηχανίας του Λος Άντζελες.

Μετά τις κατηγορίες και την καταδίκη του, ηχογράφησε κάποια τραγούδια, τα οποία είχαν κάποια εμπορική επιτυχία. Αρκετοί ήταν οι μουσικοί, επίσης, που τα διασκεύασαν.

Τα βασικά μέλη της αίρεσης

Τσάρλς «Τεξ» Γουότσον

Σούζαν Άτκινς

Πατρίσια Κρενγουίνκλ

Λέσλι Βαν Χούτεν

Μπρους Ντέιβις

Λινέτ «Σκουίκι» Φρομ

(με πληροφορίες από wikipedia, mixanitouxronou.gr)

Διαβάστε επίσης:

Νέα είδη καρχαριών εντοπίζονται στις θάλασσες – Υπάρχουν πάνω από 500 είδη

Mίλαν Κούντερα: Ο συγγραφέας της Ύπαρξης πέρασε στην Αθανασία!

Σομαλία: Συντριβή επιβατικού αεροσκάφους – Επέζησαν οι επιβαίνοντες (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:20