search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 06:27
MENU CLOSE

Ακτοπλοϊκά: «Ψίχουλα» οι εκπτώσεις – Χαμένοι στο αλαλούμ των προσφορών οι επιβάτες

13.07.2023 13:29
PEIRAIAS

Τοπίο χάους διαμορφώνεται στην αγορά των ακτοπλοϊκών εισιτήριων από τις πολλές και διαφορετικές προσφορές των εταιριών, που ωστόσο κοινό σημείο τους έχουν την απουσία πραγματικής ελάφρυνσης του επιβάτη.

Μετά το κυβερνητικό… φιάσκο περί μειώσεων των τιμών των εισιτήριων που τελικά έγιναν προσφορές με την «καλή θέληση» των εφοπλιστών φαίνεται πως οι όποιες κινήσεις, έγιναν για επικοινωνιακούς λόγους και με το μάτι στραμμένο σε ενδεχόμενες ελαφρύνσεις που θα ζητήσει ο κλάδος είτε στη φορολογία είτε στον αριθμό των πληρωμάτων κλπ.

Μεταξύ των παράδοξων που μπορεί κανείς να διαπιστώσει στις προσφορές «καλής θέλησης», είναι εκπτώσεις που αφορούν έκδοση εισιτηρίων μόνο όταν συνοδεύονται με εισιτήρια επιστροφής της ίδιας εταιρίας, «σκέψεις» για χορήγηση εκπτώσεων σε δικαιούχους του market pass, εκπτώσεις σε μόνιμου κατοίκους κλπ.

Άγνωστο στο μεταξύ παραμένει αν υπάρχει πρόβλεψη για όσους έχουν ήδη εκδώσει τα εισιτήριά τους.

Αναλυτικά οι εκπτώσεις που ανακοίνώθηκαν

Ο Όμιλος Attica στις εταιρείες blue star ferries και Hellenic Seaways ανακοίνωσε εκπτώσεις περίπου 20% στις μετακινήσεις από 3 έως 5 άτομα με ΙΧ σε όλους τους προορισμούς από τον Πειραιά και προς Πειραιά.

Παράλληλα, αυξάνει την έκπτωση στα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού από το 25% στο 50% που θα έχει ως αποτέλεσμα ο επιβάτης δικαιούχος του κοινωνικού τουρισμού να απολαμβάνει έκπτωση στο εισιτήριο του με τη συμμετοχή του ΟΑΕΔ κατά 95%.

Η SEAJETS παρά το γεγονός ότι είχε ήδη προχωρήσει από τα τέλη Μαΐου 2023 σε μειώσεις τιμών έως και 19% σε σύγκριση με το 2022, προχωρά και σε νέες εκπτώσεις.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, η εταιρεία διευρύνει την εκπτωτική πολιτική της και ανακοινώνει συνολικά τις επιπλέον παρακάτω εκπτώσεις που ισχύουν για την έκδοση εισιτηρίων από την 18η Ιουλίου και για ταξίδια έως και την 18η Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συγκεκριμένα, προσφέρει έκπτωση σε τετραμελής οικογένειες με το όχημά τους κατά 30% στα εισιτήρια μετ’ επιστροφής. Επίσης έκπτωση 20% στους μόνιμους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου ενώ για τους μόνιμους κατοίκους Δωδεκανήσων έκπτωση 40% στη γραμμή Σητεία – Δωδεκάνησα.

Έκπτωση σε τρίτεκνους κατά 30%, έκπτωση στα εισιτήρια με επιστροφή, ενώ για τους πολύτεκνους ισχύει ήδη η έκπτωση 50%.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ο όμιλος εξετάζει με τα αρμόδια υπουργεία άμεσα τη χορήγηση έκπτωσης 15% στους δικαιούχους του Market Pass .

Η προσφορά θα ενεργοποιηθεί εντός 5 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία που θα έχουμε λειτουργική διασύνδεση με το σύστημα μητρώου του Market Pass.

Η Golden Star Ferries πέραν από τις υποχρεωτικές εκπτώσεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία η εταιρεία ανακοίνωσε έκπτωση 20% με τα συμβατικά της πλοία, για το διάστημα από 17 Ιουλίου έως και 10 Σεπτέμβρη, κάθε Τρίτη, σε ατομικά εισιτήρια ( οικονομική & διακεκριμένη θέση καθώς και αεροπορικού τύπου κάθισμα), σε αυτοκίνητα και δίκυκλα.

Σημειώνεται ότι η Golden Star Ferries εφαρμόζει ήδη εκπτώσεις σε (ΑΜΕΑ, πολύτεκνους , φοιτητές) σε τρίτεκνες οικογένειες, σε ένστολους καθώς και σε συνταξιούχους ναυτικούς . 

Την ίδια στιγμή, πραγματοποιεί εδώ και μεγάλο χρονικά διάστημα ελκυστικές προσφορές με το ταχύπλοο Superexpress οι οποίες προσεγγίζουν σε αρκετές περιπτώσεις τους ναύλους συμβατικών πλοίων, ενώ παρέχει μειωμένες τιμές σε ομαδικές μετακινήσεις γκρουπ.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις λέει η κυβέρνηση

Επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται – ούτε και έχει τη δυνατότητα – να παρέμβει άμεσα στη ζήτημα των υψηλών τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε σε ανακοινώσεις των εταιρειών για προσφορές που έχουν αρχίσει να δημοσιοποιούνται.

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ερωτηθείς για το θέμα, είπε ότι «έγιναν οι συναντήσεις, έγιναν οι επαφές, έγινε μια συζήτηση με αριθμούς και δεδομένα, ήδη έχουν ξεκινήσει ανακοινώσεις οι ακτοπλοϊκές εταιρείες με, θεωρώ, σημαντικές εκπτώσεις. Εμείς προσδοκούμε το καλύτερο δυνατό για την ελληνική οικογένεια, για τους συμπολίτες μας που έχουν περισσότερο ανάγκη, για το σύνολο των πολιτών. Θα παρακολουθούμε την πορεία αυτών των ανακοινώσεων, όπως παρακολουθούμε το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στο ΥΠΕΣ: Αξιολόγηση πρωτίστως για επιβράβευση των δημοσίων υπαλλήλων

Στα κάγκελα η κυβέρνηση για την δήλωση Μηταράκη περί κατάργησης της Πανεπιστημιακής αστυνομίας

Κρήτη – Ατύχημα με τζετ σκι: «Καθόταν μπροστά το παιδί – Το βρήκα αιμόφυρτο στο κεφάλι», είπε αυτόπτης μάρτυρας (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 01:02