search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 05:28
MENU CLOSE

Φραν Ντρέσερ: Πύρινος λόγος από την «Νταντά Αμέσου Δράσεως» κατά του Χόλιγουντ για την απεργία των ηθοποιών

14.07.2023 18:23
fran ntreser xoligoynt apergia -n ew

Για εκμετάλλευση των καλλιτεχνών κατηγορεί το Χόλιγουντ η Φραν Ντρέσερ, η ηθοποιός που έγινε γνωστή από τη σειρά «Νταντά Αμέσου Δράσεως».

«Είναι ιστορικές οι στιγμές που ζούμε, είναι η ώρα της αλήθειας», διατυμπανίζει η 65χρονη σήμερα Ντρέσερ, πρώην πρωταγωνίστρια της σειράς «The Nanny» και επικεφαλής του μεγαλύτερου σωματείου των ηθοποιών του Χόλιγουντ (SAG-AFTRA), στην πύρινη ομιλία της που έγινε viral.

«Αν δεν σταθούμε όρθιοι αυτή τη στιγμή, θα έχουμε όλοι πρόβλημα. Όλοι θα κινδυνεύσουμε να αντικατασταθούμε από μηχανές», τόνισε σε δραματικό τόνο αναφερόμενη στις διαμαρτυρίες που έχουν ως αφετηρία τη διεκδίκηση καλύτερων αμοιβών, προστασία από την επέλαση του streaming, καθώς και από την τεχνολογία της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η Ντρέσερ στρέφεται κατά των μεγάλων στούντιο και των παραγωγών: «Είμαστε τα θύματα εδώ. Είμαστε θύματα μιας πολύ άπληστης οντότητας.

Είμαι σοκαρισμένη για τον τρόπο με τον οποίο μας συμπεριφέρονται οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργαζόμαστε. Δεν μπορώ να το πιστέψω, ειλικρινά: Πόσο μακριά βρισκόμαστε σε τόσα πολλά πράγματα. Πώς επικαλούνται ακόμα και φτώχεια, ότι χάνουν χρήματα δεξιά και αριστερά, ενώ δίνουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στους διευθύνοντες συμβούλους τους. Είναι αηδιαστικό. Ντροπή τους. Στέκονται στη λάθος πλευρά της Ιστορίας αυτή τη στιγμή. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι, με πρωτοφανή ενότητα».

Κηρύσσοντας την έναρξη της απεργίας στο Χόλιγουντ, η πρόεδρος του σωματείου ηθοποιών παρομοίασε τη «Μέκκα» του θεάματος με τον «Τιτανικό».

«Η λειτουργία των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών συμβολαίων εν μέσω σαρωτικών αλλαγών στη βιομηχανία, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη και το streaming, μοιάζει σαν να προσπαθεί κανείς να «μετακινήσει έπιπλα στον Τιτανικό» τη στιγμή που το καράβι βουλιάζει…»

«Δεν μπορείτε να αλλάζετε το επιχειρηματικό μοντέλο σε τέτοιο βαθμό και να μην κάνετε τίποτα για τα συμβόλαια», είπε στη διάρκεια της παθιασμένης ομιλίας της στα κεντρικά γραφεία του σωματείου στο Λος Άντζελες.

Διαβάστε επίσης:

Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Συνελήφθη γυναίκα για τον θάνατο του εγγονού του

Απίστευτο βίντεο: Καρχαρίες κολυμπούν δίπλα σε σέρφερς

Κομισιόν: Προσέλαβε Αμερικανίδα πρώην σύμβουλο της Apple ως επικεφαλής ανταγωνισμού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:20