search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 19:42
MENU CLOSE

Σβίγκου: Άμεσα εκλογή προέδρου τον Σεπτέμβριο – Με στελέχη πρώτης γραμμής στη μάχη των αυτοδιοικητικών

15.07.2023 13:28
svigkou

Εκλογή προέδρου άμεσα στις αρχές Σεπτεμβρίου προβλέπει η εισήγηση της Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ράνιας Σβίγκου προς τα μέλη του οργάνου.

«Προκρίναμε τελικά την επιλογή να προχωρήσουμε άμεσα στην εκλογή προέδρου αρχές Σεπτεμβρίου. Ώστε το Κόμμα μας να είναι έτοιμο, υπό τη νέα ηγεσία, να δώσει τις επόμενες κρίσιμες μάχες. Και το Έκτακτο Συνέδριο να γίνει μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές», ανέφερε στην ομιλία της.

Σε ό,τι αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, σημείωσε πως αυτές γίνονται «υπό τη σκιά ενός ιδιαίτερα αρνητικού εκλογικού αποτελέσματος στις βουλευτικές εκλογές, αρνητικού για το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων και αυτό έχει τις επιπτώσεις του συνολικά στο πολιτικό περιβάλλον. Παρά τον αυτόνομο χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών διεργασιών». 

Σημείωσε επίσης πως είναι αυτονόητο ότι «ο αρχικός μας σχεδιασμός πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες. Ο στόχος της ενίσχυσης των προοδευτικών αυτοδιοικητικών δυνάμεων παραμένει ίδιος, χρειάζονται όμως διαφορετικές κινήσεις και ανάγνωση της νέας συγκυρίας ώστε αυτός να επιτευχθεί».

Σε αυτό το πλαίσιο, είπε «οφείλουμε να εξετάσουμε, ιδιαίτερα σε επίπεδο περιφερειών, και τις διαθεσιμότητες κεντρικών στελεχών του κόμματοςΔεν μπορούμε να πάμε με υποψηφιότητες χαμηλών πτήσεων σε μεγάλους δήμους ή περιφέρειες».

Πρόσθεσε με έμφαση πως «τα στελέχη πρώτης γράμμης πρέπει να μπουν στην πρώτη γραμμή της μάχης. Δεν έχουμε κανένα περιθώριο, καμία πολυτέλεια να μη δώσουμε αυτή τη μάχη με τους καλύτερους δυνατούς όρους. Αυτή είναι η ευθύνη μας και ως τέτοια πρέπει να την αντιληφθούμε όλοι και όλες».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Υποψηφιότητα έκπληξη από τον Στέφανο Τζουμάκα – Χωρίς τον Τσίπρα η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Η Έφη του «νέου κύματος» – Σύνθεση και ρεαλισμός με το βλέμμα «στους πολλούς»

Ποιες υποχωρήσεις είναι στο τραπέζι των ελληνοτουρκικών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 19:39