search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 10:20
MENU CLOSE

Καιρός-Κολυδάς: Ανυπόφορη η ζέστη από Πέμπτη – Θερμοκρασίες «φωτιά» το Σαββατοκύριακο (Video)

17.07.2023 12:19
kaysonas-paralia-new

Θερμοκρασίες υψηλότερες από αυτές που βιώσαμε με τον καύσωνα τα προηγούμενα 24ωρα αναμένονται στη χώρα μας, με το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ να κάνει λόγο για «θερμική έξαρση».

Η θερμοκρασία, την Πέμπτη, θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα για αρκετές ημέρες, με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο να επισημαίνει ότι το προσεχές Σαββατοκύριακο μπορεί να είναι το θερμότερο του φετινού καλοκαιριού.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, από την άλλη, δημοσίευσε σχετικό χάρτη στο Twitter αναφέροντας ότι «οι υψηλές τιμές του αντικυκλωνα στον Ευρωπαϊκό Νότο και η έντονη θερμή μεταφορά στις κατωτερες στάθμες, ιδιαιτερα την Παρασκευή και το προσεχές Σαββατοκυριακο, θα οδηγήσουν σε μεγάλη διάρκεια της ζέστης».

Ωστόσο, επισήμανε ότι «από την ερχόμενη Δευτέρα και από τα Βόρεια διαφαίνεται υποχώρηση».

Παναγιώτης Γιαννόπουλος: Θερμότερη μέρα η Κυριακή

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, η θερμοκρασία αυτή την εβδομάδα θα σημειώνει καθημερινά άνοδο, ξεπερνώντας τους 40 βαθμούς Κελσίου την Πέμπτη.

«Θα φτάσουμε και τους 43 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και η άνοδος θα είναι καθημερινή με χειρότερη ημέρα την Κυριακή. Αν δυσκολεύτηκε κάποιος το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, κάπως έτσι θα είναι και αυτό που έρχεται για να μην πω χειρότερα» σημείωσε.

«Από Δευτέρα θα πάρουμε μια ανάσα, μην φανταστείτε πάντως από τους 43-44 βαθμούς Κελσίου θα πάμε στους 40. Το πότε θα τελειώσει η ζέστη στη χώρα δεν μπορούμε να το πούμε» πρόσθεσε.

Τις δύσκολες συνθήκες που έχουν προκαλέσει οι συνθήκες του καιρού αποτυπώνουν, τέλος, τα στοιχεία από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών σύμφωνα με τα οποία ιδιαίτερα θερμή ήταν η νύχτα της Κυριακής (16/07) προς Δευτέρα 17/07 καθώς μέχρι τις 6 το πρωί, 61 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών είχαν καταγράψει θερμοκρασίες που ξεπερνούσαν τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζονται οι οκτώ σταθμοί όπου καταγράφηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες μέχρι τις 6 το πρωί, με την Κάλυμνο να έρχεται πρώτη στη λίστα, καθώς τα θερμόμετρα έδειξαν 34,1 βαθμούς Κελσίου.

Χάρτης: meteo.gr

Διαβάστε επίσης:

Μέσα Μεταφοράς: Τέλος το χάρτινο εισιτήριο – Έρχεται πληρωμή με κάρτα και κινητό τηλέφωνο

Καύσωνας: Αθηναίος τηγάνισε το αυγό του στο κέντρο και έγινε viral (video)

Λειψοί: Κάλεσμα για διακοπές χωρίς πισίνες και κολύμπι σε σμαραγδένια νερά (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 10:20