search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 21:29
MENU CLOSE

Οι καλύτερες πόλεις με παραλιακό μέτωπο (ανάμεσά τους και η Αθήνα)

18.07.2023 15:30
tel aviv
Tel Aviv (AP)

Να εμπνεύσει τους αναγνώστες της για τις καλοκαιρινές τους διακοπές σκοπεύει η βρετανική Sun και παρουσιάζει τις καλύτερες πόλεις στον κόσμο που έχουν παραλιακό μέτωπο. Επισημαίνοντας στον τίτλο ότι η Βαρκελώνη δεν είναι μεταξύ αυτών, ενώ αντίθετα στον κατάλογο βρίσκεται η Αθήνα.

Οι πέντε καλύτερες επιλογές, κατά την Sun, είναι :

Νίκαια, Γαλλία

Η Κυανή Ακτή εκτός των άλλων γοητευτικών διαθέτει και αέρα κουλτούρας με δύο μουσεία αφιερωμένα σε καλλιτέχνες που εμπνεύστηκαν από την γαλλική Ριβιέρα – το Μουσείο Ματίς και το Μουσείο Μαρκ Σαγκάλ.

Η αστική γοητεία συνδυάζεται με το καταπληκτικό θαλάσσιο μέτωπο, με τα πολυσύχναστα παραλιακά μπαρ. Κι αν κάποιος επιθυμεί να ξεκουραστεί βλέποντας την θάλασσα, η Sun προτείνει τις πισίνες στις ταράτσες κάποιων εξαιρετικών ξενοδοχείων, όπου μπορείς να απολαύσεις και το ποτό σου.

Βαλένθια, Ισπανία

Η Βαλένθια χαρακτηρίζεται ως μία από τις ισπανικές πόλεις που δεν έχουν εκτιμηθεί επαρκώς, ενώ κατά τον συντάκτη της Sun δικαιολογεί απολύτως το κόστος των διακοπών, τόσο με όσα προσφέρει ως πόλη, όσο και με τις καταπληκτικές παραλίες της.

Απολαύστε τάπας στην Παλαιά Πόλη, χαρείτε τις αγορές σας στην κεντρική αγορά και επισκεφτείτε την φουτουριστική Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών, όπου υπάρχουν πολλά μουσεία και ατραξιόν, μεταξύ αυτών και το μεγαλύτερο ενυδρείο στην Ευρώπη.

Για τις παραλίες, οι βασικές επιλογές είναι η Μαλβαρόσα, με χιλιόμετρα χρυσής άμμου, η Ελ Σαλέρ και η Ελ Πάλμαρ, με τις δύο τελευταίες να προσφέρουν πιο άγρια ομορφιά.

Αθήνα

Αρχαίοι θησαυροί που συνδυάζονται με πεντακάθαρα γαλάζια νερά και αμμουδιές κοντά στην ελληνική πρωτεύουσα. Η Sun προτείνει να περάσουμε μέρες εξερευνώντας την Ακρόπολη και τα ιστορικά μνημεία της Αθήνας και στη συνέχεια να απολαύσουμε τις παραλίες στα νότια και βορειοανατολικά της Αττικής.

Ανάμεσα στις παραλίες που ξεχωρίζει η βρετανική εφημερίδα είναι το Καλαμάκι.

Σικάγο, ΗΠΑ

Η πόλη των ανέμων της Αμερικής είναι γνωστή για τους ουρανοξύστες και τις… πίτσες.

Αλλά οι αμμουδιές της στην Λίμνη Μίσιγκαν είναι από τους πιο πολύτιμους θησαυρούς της αμερικανικής μητρόπολης, καθώς έχουν έκταση 28 μιλίων και προσφέρονται για κολύμπι, κανό, τζετ σκι, αλλά και για ποδηλατάδες…

Η Sun επισημαίνει την καταπληκτική οργάνωση στο παραλίμνιο μέτωπο, με τους κήπους, τα πάρκα και τις περισσότερες από δέκα ελεύθερες παραλίες, που προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες.

Τελ Αβίβ, Ισραήλ

Το Τελ Αβίβ συνδυάζει την έντονη νυχτερινή ζωή, που ξεπερνά την Ίμπιζα, με την ιστορία και την αρχιτεκτονική, που παραπέμπει στην Βαρκελώνη. Αλλά η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ισραήλ έχει το πλεονέκτημα των καταπληκτικών παραλιών που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από πολυσύχναστα μπαρ και εστιατόρια.

Είναι ο ιδανικός συνδυασμός για επίσκεψη σε οργανωμένο και φιλόξενο αστικό περιβάλλον, με εύκολη πρόσβαση στην θάλασσα.

Μάλιστα ο συντάκτης της Sun είναι εντυπωσιασμένος από τους ουρανοξύστες του σύγχρονου Τελ Αβίβ και την γοητεία της αρχαίας πόλης στο λιμάνι της Γιάφα.

Διαβάστε επίσης:

Νόβακ Τζόκοβιτς: Πρόστιμο για τον τενίστα – Έσπασε τη ρακέτα του (video – photo)

Άφαντος ο κινέζος ΥΠΕΞ – «Αγνοείται» τρεις εβδομάδες, όργιο φημών στα social media (photos)

Έλτον Τζον: Μάρτυρας υπεράσπισης του Κέβιν Σπέισι στη δίκη για σεξουαλική επίθεση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 21:28