search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 06:23
MENU CLOSE

«Κόλαση» φωτιάς από Δερβενοχώρια έως Μάνδρα και Λουτράκι – Όλο και πιο κοντά τα δύο μέτωπα, έφτασαν στην Εθνική Οδό

18.07.2023 20:21
fotia-mandra-1-2new

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει το πύρινο μέτωπο από τα Δερβενοχώρια έως τη Μάνδρα, και η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου. Στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου κατευθύνονται και τα δύο μέτωπα και έρχονται όλο και πιο κοντά. Μεγάλη κινητοποίηση για τα διυλιστήρια της Motor Oil

Τα πύρινα μέτωπα κινούνται με τρομακτική ταχύτητα, παρά την τιτάνια μάχη που δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι η φωτιά στα Δερβενοχώρια διένυσε μια απόσταση 2,5 χιλιομέτρων σε 20 λεπτά και έφτασε στην Εθνική Οδό.

Η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε κοντινές περιοχές. Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε στη Νέα και στην παλαιά Εθνικό Οδό Αθηνών Κορίνθου από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι τα διόδια Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Μετά τις 9:00 το βράδυ η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε αλλά μόνο στην παλαιά Εθνική Οδό.

Παράλληλα, υπάρχει φόβος ότι η φωτιά στη Μάνδρα μπορεί και να «συναντηθεί» με αυτήν του Λουτρακίου, καθώς και στις δύο περιπτώσεις οι φλόγες βρίσκονται πλέον πολύ κοντά στην Εθνική Οδό.

Νωρίτερα, μήνυμα από το 112 για εκκένωση έλαβαν όσοι βρίσκονται στον οικισμό Γλυκιά Ζωή Κορινθίας, δίπλα από τα διυλιστήρια καθώς η φωτιά πλησιάζει επικίνδυνα.

Το μήνυμα του υπουργείο Κλιματικής κρίσης, έδωσε εντολή στους κατοίκους της περιοχής να εκκενώσουν προς τους Αγίους Θεοδώρους καθώς η φωτιά έχει πλησιάσει αρκετά.

Σε απόσταση 1,5 χλμ από τα διυλιστήρια της MOTOR OIL βρίσκεται το μέτωπο της φωτιάς που καίει την περιοχή του Λουτρακίου, σύμφωνα με το PROMETHEUS Team – Disaster Intelligence.

Όπως σημειώνεται σε ανάρτηση στα Social Media «Σε ετοιμότητα οι υποδομές ασφαλείας των διυλιστηρίων της MOTOR OIL για κάθε ενδεχόμενο καθώς η απόσταση από την πυρκαγιά είναι της τάξεως του 1,5 km».

Σύμφωνα με την ανάρτηση, οι αρχές προσπαθούν να ελέγξουν τη φωτιά στον οικισμό «΄Αγιος Χαράλαμπος» που έχει κάψει ακόμη και σπίτια.

Τον κίνδυνο να φτάσει η φωτιά στα διυλιστήρια είχε επισημάνει, μιλώντας στην ΕΡΤ και ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Χάρης Βυτινιώτης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, είπε ότι το μέτωπο του Λουτρακίου «είναι περίπου ένα χιλιόμετρο από τα διυλιστήρια της Motor Oil κι εκεί σ’ αυτό το μέτωπο γίνονται οι ρίψεις. Έχουμε βάσιμες ελπίδες ότι και το ίδιο το εργοστάσιο έχει και ίδια μέσα ισχυρά, για να αντιμετωπίσουν το όποιο πρόβλημα».

Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης για την πυρκαγιά που μαίνεται από χθες στα Δερβενοχώρια, έχουν διαπιστωθεί ζημιές και οι πυροσβέστες σε συνεργασία με τις αστυνομικές δυνάμεις χρειάστηκε να πραγματοποιήσουν απεγκλωβισμούς σε αρκετές περιπτώσεις.

Οι σημαντικότερες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σήμερα και χρειάστηκαν να επιχειρήσουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις και πλέον έχουν ελεγχθεί, όπως είπε ο κ. Βαθρακογιάννης, ήταν στην Ηρακλειά Ηλείας, στο Δαφνί Αττικής (η μία πλησίον του οικισμού Αφαία και η δεύτερη πλησίον της Λεωφόρου Αθηνών, που εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα) στην Καλλονή Λέσβου, στη Γαλήνη Λάρισας σε υπολείμματα καλλιεργειών, στη Χρυσοκελλαριά Μεσσηνίας καθώς επίσης στο Σέσκλο Μαγνησίας.

«Στις περισσότερες πυρκαγιές παρέχουν συνδρομή πολλοί συναρμόδιοι φορείς της Πολιτικής Προστασίας», σημείωσε ο κ. Βαθρακογιάννης και υπογράμμισε ότι «όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας της επικράτειας, δίνουν μάχη στα μέτωπα των πυρκαγιών και για την προστασία των υποδομών, των περιουσιών και του φυσικού περιβάλλοντος». Ακόμη, επισήμανε ότι στο αίτημα της χώρας μας προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ανταποκρίθηκαν η Γαλλία και η Ιταλία και θα διαθέσουν 4 αεροσκάφη τα οποία και αναμένονται στη χώρα μας τις αμέσως επόμενες ώρες.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι επόμενες ημέρες χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνες για την έναρξη και επέκταση των πυρκαγιών και τόνισε ότι «η προσοχή όλων μας είναι επιβεβλημένη». Επιπλέον ανέφερε ότι σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας οι υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και τις επόμενες ημέρες και οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ και πρόσθεσε ότι για αύριο Τετάρτη αναμένεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Κρήτη, Κυκλάδες, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία και Ψαρά.

Διαβάστε επίσης:

Παιδονευρολόγος στη δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν προκύπτει ότι υπήρξε απόφραξη αεροφόρων οδών αλλά δεν μπορώ να το αποκλείσω»

Φωτιά στο Λουτράκι: Έκλεισε η νέα και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών Κορίνθου

Σοκαριστικό εύρημα στα Χανιά: Ανθρώπινο κεφάλι σε εργοστάσιο διαλογής απορριμάτων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 06:20