search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 12:30
MENU CLOSE

Μητάρακης διαψεύδει Μηταράκη: Δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία – Δεν ήταν αποτυχημένος θεσμός

19.07.2023 13:05
notis_mitarakisss

Το μαύρο άσπρο προσπάθησε να κάνει ο Νότης Μηταράκης στη Βουλή, για το θέμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας που προκάλεσε ισχυρό πονοκέφαλο στην κυβέρνηση και πλήθος δεικτικών σχολίων στην κοινωνία.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παύλου Χρηστίδη, για τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ), ανέφερε:

«Δεν ήταν και δεν είναι αποτυχημένος θεσμός η πανεπιστημιακή αστυνομία. Δεν κάνουμε στροφή 180 μοιρών. Σαφέστατα, δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία, όπως λανθασμένα λέχθηκε, και δεν ετοιμάζει η κυβέρνηση κάποια σχετική νομοθετική πρωτοβουλία», σημείωσε ο Ν. Μηταράκης, ξεχνώντας μάλλον ότι ήταν ο ίδιος που πρώτος έκανε λόγο για κατάργησή της.

Η… τούμπα του υπουργού στη Βουλή ήταν ωστόσο αναμενόμενη, καθώς είχε προηγηθεί διπλό μεγαλοπρεπές άδειασμα του κυβερνητικού εκπροσώπου τόσο για την πανεπιστημιακή αστυνομία, όσο και για την έφιππη αστυνομία για την οποία ο υπουργός είχε πει ότι έχει παρθεί η απόφαση, την οποία μετά τις αντιδράσεις και τη χλεύη, απέρριψε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο Π. Χρηστίδης μίλησε για μπάχαλο της κυβέρνησης σε αυτό το θέμα, κάνοντας λόγο για επικοινωνιακό παιχνίδι που βλέπουμε ότι αλλάζει μέρα με τη μέρα και δημιουργεί μία τεράστια σύγχυση. Όπως είπε, το ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας αποτέλεσε μία ιδεολογική εμμονή της ΝΔ και δημιούργησε κόστος στον φορολογούμενο.

Διαβάστε επίσης:

Φάμελλος στο Δήμο Σαρωνικού: Άμεσα δράσεις σε τρεις άξονες (video)

Αχτσιόγλου: Δεν γίνεται οι εκκενώσεις να είναι το μόνο σχέδιο – «Ναι» σε ντιμπέιτ αλλά όχι όταν η Ελλάδα καίγεται

ΠΑΣΟΚ: «Ρεαλιστική αντιπολίτευση» με το βλέμμα στην… Οικονομία – Ξεκίνησε το μέτωπο με τον Χατζηδάκη   

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 12:30