search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:22
MENU CLOSE

Στο κυνήγι μιας… λέαινας η αστυνομία στο Βερολίνο (Video)

20.07.2023 17:53
lion berlin

Η γερμανική αστυνομία βρίσκεται στο κυνήγι ενός άγριου ζώου, που πιστεύεται ότι είναι λέαινα, που δραπέτευσε κοντά στο Βερολίνο.

Η αστυνομία στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου προειδοποίησε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί για ένα «άγριο ζώο που διέφυγε» τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, ζητώντας τους να αποφεύγουν να βγαίνουν από τα σπίτια τους και να κλείσουν τα κατοικίδιά τους σε εσωτερικούς χώρους.

Η προειδοποίηση αρχικά περιορίστηκε στις περιοχές Kleinmachnow, Teltow και Stahnsdorf, αλλά αργότερα επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει το νότιο Βερολίνο, με την τοπική αστυνομία να προειδοποιεί ότι το ζώο πιστεύεται ότι ήταν λέαινα.

«Το άγριο ζώο που δραπέτευσε ΔΕΝ έχει βρεθεί ακόμα!» προειδοποίησε την αστυνομία του Βραδεμβούργου σε ένα tweet γύρω στις 7:30 π.μ., ώρες μετά την αρχική προειδοποίηση. «Σας ζητάμε ακόμα να μην βγείτε από το σπίτι. Αν δείτε το ζώο, καλέστε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 110!».

Η αστυνομία είπε ότι ενημερώθηκε για πρώτη φορά για το ζώο όταν δύο μάρτυρες εντόπισαν αυτό που περιέγραψαν ως μια «μεγάλη γάτα» να κυνηγά ένα αγριογούρουνο, σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο RBB. Οι μάρτυρες τράβηξαν επίσης βίντεο του ζώου, τα οποία κοινοποιήθηκαν από πολλά μέσα ενημέρωσης.

Οι αρχές συνεργάζονται με κτηνιάτρους και κυνηγούς για την έρευνα και χρησιμοποιούν ελικόπτερα για να βρουν το ζώο.

Όπως δήλωσαν, δεν ήταν σίγουροι από πού προερχόταν το ζώο, καθώς κανένας τοπικός ζωολογικός κήπος ή τσίρκο έχει αναφέρει μια αγνοούμενη λέαινα.

Ωστόσο, δεν είναι όλοι πεπεισμένοι ότι το ζώο είναι λέαινα. Μιλώντας στο γερμανικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο t-online, η Ένωση Κτηνιάτρων Ζωολογικών Κήπων είπε ότι το προφίλ του ζώου όπως φαίνεται στο βίντεο αυτόπτη μάρτυρα δεν φαίνεται να είναι «τυπική» λέαινα.

Διαβάστε επίσης:

Πώς ειδικοί αισθητήρες ανιχνεύουν δασικές πυρκαγιές στη Γερμανία

Ισπανία: Σκληρά πρόστιμα για τους ημίγυμνους τουρίστες – Πλαφόν στο αλκοόλ και απαγόρευση καπνίσματος στις παραλίες

El Pais: Η Ελλάδα παραδέχεται εσωτερική έρευνα στο λιμενικό για push back

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:21