search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 21:17
MENU CLOSE

Μέλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών η Freedom Finance: Οι στόχοι ανάπτυξης στην ελληνική αγορά

21.07.2023 13:24
freedom_finance
credit: Facebook/@Freedom Finance Europe

Εξ αποστάσεως μέλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών έγινε πριν λίγες μέρες η Freedom Finance Europe και έτσι γίνεται ο πρώτος international retail broker στο ATHEX.

Πρόκειται για τη διεθνή πλατφόρμα χρηματιστηριακών συναλλαγών Freedom24 μέσω της οποίας πλέον οι πελάτες της είτε βρίσκονται στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό θα μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές μετοχών και άλλων επενδυτικών προϊόντων απευθείας στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Η εταιρεία η οποία έχει ξεκινήσει να δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά από τις αρχές του 2021, αποτελεί θυγατρική του εισηγμένου στο Nasdaq της Νέας Υόρκης Ομίλου Freedom Finance, με χρηματιστηριακή αξία που αγγίζει τα πέντε δισ. δολάρια και διαθέτει πάνω από 500 χιλιάδες λογαριασμούς πελατών.

Η θυγατρική Freedom Finance Europe με έδρα την Κύπρο διαθέτει στην Ελλάδα πελατολόγιο που προσεγγίζει τα 36.000 άτομα, με το 35% εξ αυτών να θεωρούνται ενεργοί καθώς έχουν πραγματοποιήσει κάποια συναλλαγή μέσα στο τελευταίο τρίμηνο.

Η αξία των συναλλαγών της υπολογίζεται σύμφωνα με τη διοίκηση κοντά στα 220 εκατ. ευρώ στο δωδεκάμηνο μεταξύ Ιουνίου 2022 – Ιούνιου 2023 και αυτό αφορά σε μεμονωμένους πελάτες χωρίς δηλαδή τη συμμετοχή θεσμικών επενδυτών.

Χαρακτηριστικό της ανοδικής δυναμικής που δείχνουν οι διαδικτυακές πλατφόρμες και στην Ελλάδα είναι ότι το ποσό διαχείρισης της freedom Finance αυξήθηκε το τελευταίο διάστημα κατά 360%, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των Ελλήνων πελατών είναι στα 35 χρόνια, με το επίπεδο του μέσου επενδυτή να αναβαθμίζεται συνεχώς.

Στο μεγαλύτερο ποσοστό τους οι Έλληνες επενδυτές της Freedom Finance Europe αγοράζουν μετοχές στο εξωτερικό με έμφαση στις ΗΠΑ, και σε ETFs, ενώ αρκετοί τοποθετούνται σε καταθετικά προϊόντα (σε ευρώ ή δολάριο) και μακροπρόθεσμες αποταμιεύσεις.

Μεταξύ των στόχων του ελληνικού γραφείου είναι η διεύρυνση του πελατολογίου, αλλά και η παροχή νέων υπηρεσιών όπως η έκδοση τραπεζικών καρτών κλπ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Freedom Finance Europe στην Ελλάδα, Γιώργο Καραγιώργο, η απόφαση της εταιρείας να μπει στην ελληνική αγορά στηρίχθηκε κυρίως στο γεγονός ότι υπάρχει ακόμα χαμηλός ανταγωνισμός στις διαδικτυακές πλατφόρμες επενδυτικών συναλλαγών τη στιγμή που η ελληνική οικονομία παρουσιάζει ανοδικές τάσεις.

«Επιλέξαμε την Ελλάδα και το Χρηματιστήριο Αθηνών θέλοντας να εκδηλώσουμε ακόμη πιο ουσιαστικά το ενδιαφέρον μας για την ελληνική αγορά και να αυξήσουμε το θεσμικό μας αποτύπωμα. Ταυτόχρονα συμβάλλουμε στην προώθηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών και στο εξωτερικό, με σκοπό να προσελκύσουμε περισσότερους ξένους επενδυτές στην ελληνική κεφαλαιαγορά. Θεωρούμε ότι οι ανεπτυγμένες κεφαλαιαγορές αποτελούν θεμέλιο λίθο στην ανάπτυξη και την προσέλευση νέων κεφαλαίων», δήλωσε ο Γιώργος Καραγεώργος.

Η είσοδος της Freedom Finance Europe γίνεται σε μια περίοδο σταθερής ανάπτυξης του ΑΕΠ της χώρας, με την Ελλάδα να βρίσκεται σε τροχιά ανάκτησης επενδυτικής βαθμίδας και το Χρηματιστήριο Αθηνών σε τροχιά να επιστρέψει στις ανεπτυγμένες αγορές.

Διαβάστε επίσης:

OPPO: Παρουσίαση της νέας σειράς κινητών Reno – Τα πλάνα για την ελληνική αγορά

Φ. Καραβίας (Eurobank): Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα η παρουσία σε Βουλγαρία-Κύπρο – Μέρισμα το 2024 μετά από 15 χρόνια

Sunlight: Νέα σχέδια σε ηλεκτροκίνηση και ΑΠΕ μετά το deal με την Triathlon Holding

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 21:16