search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 09:01
MENU CLOSE

Ολλανδία: «Στοπ» στα κρουαζιερόπλοια από τον δήμο του Άμστερνταμ (videos)

21.07.2023 10:35
amsterdam_river-IJ_2107_1920-1080_new
credit: AP

Το δημοτικό συμβούλιο του Άμστερνταμ απαγόρευσε τον ελλιμενισμό κρουαζιερόπλοιων στον τερματικό σταθμό River IJ, που βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης στο πλαίσιο των μέτρων για να περιοριστεί ο αριθμός των επισκεπτών και να μειωθεί η ρύπανση.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο ελλιμενισμός των μεγάλων κρουαζιερόπλοιων δεν συνάδει με τις φιλοδοξίες της πόλης για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Είναι το τελευταίο μιας σειράς μέτρων για περιορισμό του μαζικού τουρισμού στην πόλη, ενώ γίνεται προσπάθεια να σταματήσει η χρήση κάνναβης στους δρόμους της συνοικίας με τα κόκκινα φανάρια.

Τον Μάρτιο, ο δήμος του Άμστερνταμ άρχισε διαδικτυακή εκστρατεία καλώντας ιδιαίτερα τους Βρετανούς να σταματήσουν τη διοργάνωση πάρτι εργένηδων στην πόλη.

Τα κρουαζιερόπλοια έχουν γίνει σύμβολο του προβλήματος του υπερ-τουρισμού και η πρόταση για απαγόρευση πρόσδεσης των πλοίων κοντά στο κέντρο της πόλης εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία.

Το Άμστερνταμ έχει πέσει θύμα της δημοφιλίας του ως προορισμός μαζικού τουρισμού, προσελκύοντας περίπου 20 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο, πολλοί από τους οποίους πηγαίνουν για να οργανώσουν πάρτι.

«Τα κρουαζιερόπλοια που ρυπαίνουν δεν συνάδουν με τις φιλοδοξίες της πόλης μας για βιωσιμότητα», ανακοίνωσε το κεντροδεξιό κόμμα D66, που ελέγχει τον δήμο του Άμστερνταμ μαζί με τους σοσιαλδημοκράτες και τους πράσινους.

Ο διάπλους των κρουαζιερόπλοιων δεν είναι συμβατός με τα σχέδια για μία νέα γέφυρα μεταξύ του ιστορικού νότιου τμήματος της πόλης και της βόρειας περιφέρειας, όπου επικεντρώνονται τα τελευταία σχέδια ανάπτυξης του Άμστερνταμ, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή.

Διαβάστε επίσης:

Γιοχάνεσμπουργκ: Υπόγεια έκρηξη τίναξε στον άερα δεκάδες οχήματα – Συγκλονιστικό βίντεο

NASA: Ο Ιούλιος του 2023 ίσως ο πιο θερμός που έχει καταγραφεί ποτέ

Φρίκη στο Σικάγο! Μαστίγωσαν την 5χρονη εγγονή τους μέχρι θανάτου επειδή λερώθηκε (videos) 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 09:00