search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 18:19
MENU CLOSE

Epsilon Net: Εξαγόρασε το 60% της SCAN – Στα 5 εκατ. ευρώ το τίμημα

26.07.2023 16:06
EPSILON_NET

Την εξαγορά του 60% των μετοχών της SCAN INFORMATION SYSTEMS (SCAN ABEE) ανακοίνωσε η EPSILON NET, στοχεύοντας στην παροχή “all in one” λύσεων, την αύξηση των μεριδίων αγοράς και του συνόλου των οικονομικών μεγεθών του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της η Epsilon Net, η εταιρεία αγόρασε το ποσοστό του 60% των μετοχών της SCAN ΑΒΕΕ, έναντι του ποσού των 5.000.000 ευρώ από την κα Λεμονιά – Νόλα Πρωτοπαπά, ενώ το υπόλοιπο 40% του μετοχικού κεφαλαίου θα εξακολουθεί να ελέγχεται από τους μετόχους της οικογένειας Πρωτοπαπά. Το ανωτέρω τίμημα θα εξοφληθεί σταδιακά και πιο συγκεκριμένα μέχρι τις 31/12/2025.

Υπενθυμίζεται πως η SCAN ABEE δραστηριοποιείται στον τομέα της παροχής συστημάτων τεχνολογίας και εξειδικευμένων επιχειρηματικών λύσεων από το 1982, έχοντας καταφέρει να έχει σταθερή και ηγετική παρουσία στους τομείς δραστηριότητας της και ένα ισχυρό πελατολόγιο που περιλαμβάνει τις σημαντικότερες επιχειρήσεις όλων των κλάδων.

Αυτή δεν είναι η μόνη επιχειρηματική κίνηση του ομίλου το τελευταίο διάστημα, καθώς υλοποιεί τον επιχειρηματικό σχεδιασμό σε επίπεδο συνεχούς οργανικής ανάπτυξης, ενώ προχωρώντας σε εξαγορές και τεχνολογικές συνεργασίες στοχεύει στην παροχή “all in one” λύσεων, την αύξηση των μεριδίων αγοράς και του συνόλου των οικονομικών μεγεθών του.

Στο πλαίσιο αυτό, προ λίγων ημερών η EPSILON NET ανακοίνωσε την συμμετοχή της στην εταιρεία GJVS ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε, που δημιουργήθηκε για να αποτελέσει μία ευρεία συμμαχία στο χώρο της τεχνολογίας του hospitality. Στην εταιρεία συμμετέχουν με ποσοστό 40% η EPSILON NET, με ποσοστό 30% η Aquerdo Software, με ποσοστό 20% η ΜΗΤΣΗΣ ΙΚΕ και με ποσοστό 10% η Panadvert.

Σημειώνεται πως μετά και την στρατηγική συνεργασία με την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, η διοίκηση του Ομίλου έχει στόχο, για την τριετία 2023 – 2025, οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου να διπλασιαστούν (έναντι των πωλήσεων του 2022) και να ανέλθουν στο τέλος του 2025, στα 150 εκατ. ευρώ, επιτυγχάνοντας παράλληλα υψηλή κερδοφορία, με το περιθώριο (margin) EBITDA να κινείται σε επίπεδο άνω του 30%. Στρατηγικός στόχος της διοίκησης παραμένει η συνεχής παραγωγή αξίας για τους μετόχους, τους συνεργάτες και το προσωπικό της ως ο μεγαλύτερος Όμιλος Επιχειρησιακού Λογισμικού & Λύσεων Τεχνολογίας στην Ελλάδα, καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Επενδύει 20 δισ. ευρώ στη βιομηχανία τσιπ

Μ. Ευμορφίδης (Μπλε Κέδρος): Τι είπε για την κατεδάφιση του 5άστερου στην Ακρόπολη – Τα νέα πρότζεκτ της ΑΕΕΑΠ

Louis Vuitton: «Τίναξε τη μπάνκα» για να είναι ο χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 18:16