search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 08:11
MENU CLOSE

Μ. Ευμορφίδης (Μπλε Κέδρος): Τι είπε για την κατεδάφιση του 5άστερου στην Ακρόπολη – Τα νέα πρότζεκτ της ΑΕΕΑΠ

26.07.2023 11:19
coco_mat_hotel_new

Τη συμμόρφωση της Μπλε Κέδρος με τις κατευθύνσεις της αρμόδιας επιτροπής του ΣτΕ σε ότι αφορά το πεντάστερο ξενοδοχείο της οδού Φαλήρου 22 στην Ακρόπολη, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να κατεδαφιστούν οι δύο τελευταίοι όροφοι, προανήγγειλε ο πρόεδρος και βασικός μέτοχος της ΑΕΕΑΠ, Μιχάλης Ευμορφίδης.

Βέβαια πρόσθεσε ότι πρόκειται για μία πολυεπίπεδη και εξαιρετικά σύνθετη διαδικασία η οποία κατά το πρώτο στάδιο αφορά μελέτες καθώς για να ληφθεί η απόφαση της κατεδάφισης χρειάζονται πιστοποιήσεις και από τις αρμόδιες υπηρεσίες. «Η πρόθεσή μου είναι να συνταχθώ με αυτό που ορίζει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Για τις διαδικασίες που χρειάζεται μία κατεδάφιση ανέφερε: «Για παράδειγμα, για να ξεκινήσουμε την κατεδάφιση κτιρίου επί της Φαλήρου, όπου θα χτιστεί το ξενοδοχείο Φ, πέρασαν πέντε χρόνια. Παράλληλα κάνουμε κι άλλες διαδικασίες ακύρωσης κάποιων διοικητικών πράξεων», ενώ  διευκρίνισε ότι η εταιρεία θα διεκδικήσει αποζημιώσεις από το κράτος καθώς η αξία του συγκεκριμένου κτιρίου έχει απομειωθεί κατά περίπου 20 εκατ. ευρώ».

Η απομείωση αυτή προέρχεται σύμφωνα με τον επικεφαλής της Μπλε Κέδρος από τις νομικές εκκρεμότητες και από τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για την ανέγερση και τη διατήρηση του κτιρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν έχουν επιβληθεί από τον δήμο Αθηναίων δύο πρόστιμα. Ένα ύψους 4,7 εκατ. ευρώ για την ανέγερση των τελευταίων ορόφων του ξενοδοχείου και ένα δεύτερο ύψους 2,3 εκατ. για τη διατήρηση του.

Ο ίδιος επίσης επισήμανε ότι «η εταιρεία έχτισε αυτό το κτίριο αφού πρώτα είχε λάβει αμετάκλητη δικαστική απόφαση για τη νομιμότητα της άδειας και του ύψους από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, το μοναδικό αρμόδιο δικαστήριο να εξετάσει την ουσία της οικοδομικής άδειας το 2018».

Για τις μελέτες που πρόκειται να γίνουν είπε ότι «περιλαμβάνουν τη διαδικασία της κατεδάφισης ή και της ανακατασκευής σε μία λειτουργική μονάδα», και όταν ρωτήθηκε αν αυτές γίνονται με στόχο την αποζημίωση της εταιρείας, απάντησε ότι «αυτό είναι εκ των ουκ άνευ».

Τα νέα πρότζεκτ

Σε ότι αφορά τα πλάνα της Μπλε Κέδρος για νέες επενδύσεις ο κ. Ευμορφίδης είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και για οικιστικά ακίνητα ενώ ετοιμάζει ακόμα δύο νέα ξενοδοχεία, ένα δυναμικότητας 40 δωματίων στη Φειδίου, καθώς και το «Φ» δυναμικότητας 113 δωματίων στη συμβολή Φαλήρου και Δημητρακοπούλου. Για το τελευταίο, μάλιστα, οι πρώτες εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και η λειτουργία του υπολογίζεται στις αρχές του 2025.

Επίσης, η εταιρεία έχει στα μελλοντικά πλάνα της και μία τουριστική επένδυση της τάξης των 20 εκατ. ευρώ, που θα αφορά σε 59 εξοχικές κατοικίες στη Μονεμβασιά που θα έχουν εμβαδόν από  70 έως 195 τ.μ.

Σήμερα, η Μπλε Κέδρος διαθέτει 35 ακίνητα αξίας 108,2 εκατ. (με την απομείωση του Athens Cocomat BC) και λαμβάνει ετησιοποιημένα έσοδα 7 εκατομμυρίων. Η κεφαλαιοποίησή της κυμαίνεται στα 112,3 εκατομμύρια, ενώ όσον αφορά στη μετοχή η τιμή της έχει αυξηθεί κατά περίπου 15% από την ημέρα εισαγωγής στο Χρηματιστήριο. Τα ταμειακά διαθέσιμα φτάνουν τα 7,14 εκατ. και τα δάνειά της τα 1,2 εκατ., με αποτέλεσμα ο δείκτης μόχλευσης να διαμορφώνεται σε 1,1 εκατ. «Στο διάστημα που μεσολάβησε από την εισαγωγή, η συνολική απόδοση για τους μετόχους φτάνει στο 25%», σχολίασε ο κ. Ευμορφίδης, προσθέτοντας πως σε ό,τι αφορά το δανεισμό η Μπλε Κέδρος σημειώνει την καλύτερη επίδοση μεταξύ όλων των ΑΕΕΑΠ.

Διαβάστε επίσης:

Louis Vuitton: «Τίναξε τη μπάνκα» για να είναι ο χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024

Bloomberg: Προβλέπει στροφή του Τουρισμού στη βόρεια Ευρώπη με αφορμή τις φωτιές στην Ελλάδα

Entersoft: «Βλέπει» και νέες εξαγορές στη Ρουμανία – Στο 30% η πρόβλεψη ανάπτυξης για το 2023

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 08:08