search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 23:51
MENU CLOSE

Στο Κογκρέσο των ΗΠΑ η έρευνα για τα UFO: Αξιωματικός καταγγέλλει συγκάλυψη περιστατικών με εξωγήινους

27.07.2023 14:23
ufo-ipa

Τρεις απόστρατοι αξιωματικοί κατέθεσαν ενώπιον επιτροπής της αμερικανικής βουλής για τα Άγνωστα Ανώμαλα Φαινόμενα, όρος που χρησιμοποιείται πλέον για τα UFO, προειδοποιώντας ότι υπάρχει πρόβλημα εθνικής ασφάλειας και κατηγορώντας την κυβέρνηση για μυστικοπάθεια για το θέμα αυτό.

Η αρμόδια επιτροπή του κογκρέσου συνήλθε μετά από πρωτοβουλία βουλευτών που ζητούν από την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τις πληροφορίες που κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό.

«Εάν πρόκειται για ξένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι επείγον πρόβλημα εθνικής ασφάλειας. Εάν πρόκειται για κάτι άλλο, είναι θέμα της επιστήμης. Σε κάθε περίπτωση τα άγνωστης ταυτότητας αντικείμενα προκαλούν ανησυχία για την ασφάλεια των πτήσεων», δήλωσε ο Ράιαν Γκρέιβς, πρώην πιλότος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος έχει ιδρύσει την ομάδα Αμερικανοί για Ασφαλή Εναέριο Χώρο, που έχει στόχο να ενθαρρύνει τους πιλότους να αναφέρουν δημόσια περιπτώσεις όπου καταγράφονται τέτοια φαινόμενα.

Ο Γκρέιβς και ο Ντέιβιντ Φρέιβορ, απόστρατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, κατέθεσαν στην επιτροπή του κογκρέσου τις δικές τους εμπειρίες με εντοπισμό ιπτάμενων αντικειμένων που δεν έχει διευκρινιστεί η ταυτότητά τους.

Ο Ντέιβιντ Γκραστς, πρώην αξιωματικός της αντικατασκοπείας της Πολεμικής Αεροπορίας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει συγκαλύψει την έρευνα που έκανε ο ίδιος για θεάσεις ιπτάμενων αντικειμένων.

«Η τεχνολογία με την οποία ήρθαμε αντιμέτωποι είναι πολύ περισσότερο προηγμένη από οτιδήποτε είχαμε εμείς», δήλωσε ο Φρέιβορ, αναφερόμενος σε ένα επεισόδιο, το 2004, όταν ρωτήθηκε εάν τα φαινόμενα αυτά αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια.

«Τίθεται θέμα κυβερνητικής διαφάνειας», δήλωσε ο ρεπουμπλικανός βουλευτής Τιμ Μπάρτσετ, προσθέτοντας: «Δεν μπορούμε να φέρουμε ενώπιον της επιτροπής για ακρόαση μικρά πράσινα ανθρωπάκια ή ιπτάμενους δίσκους. Πρέπει να εξετάσουμε γεγονότα. Πρέπει να κάνουμε αποκαλύψεις».

Στην ακρόαση δεν προσκλήθηκαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Αλλά τον Απρίλιο, ο Σον Κιρκπάτρικ, διευθυντής της υπηρεσίας του Πενταγώνου που εξετάζει το θέμα των UFO, είχε πει στην επιτροπή ότι μελετώνται 650 περιπτώσεις με άγνωστης ταυτότητας εναέρια φαινόμενα. Ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για εξωγήινη ζωή, ούτε «αξιόπιστες αποδείξεις» για αντικείμενα που υπερβαίνουν τους γνωστούς νόμους της φυσικής.

Τα μέλη της επιτροπής, Ρόμπερτ Γκαρσία και Τζάρεντ Μόσκοβιτς δήλωσαν ότι είναι σημαντικό στο θέμα αυτό να υπάρξει υπερκομματική συναίνεση για να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση για περισσότερη διαφάνεια.

Ο Ντέιβιντ Γκραστς υποστήριξε ότι η αμερικανική κυβέρνηση όχι μόνο έχει στην κατοχή της άγνωστης ταυτότητας αντικείμενα, αλλά και τα υπολείμματα σωμάτων πιλότων ενός τέτοιου αντικειμένου, που δεν ήταν άνθρωποι. Μάλιστα πρόσθεσε ότι είχε ενημερώσει σχετικά τον γενικό διευθυντή των μυστικών υπηρεσιών. Κατά τον Γκραστς η αμερικανική κυβέρνηση γνωρίζει ήδη από τη δεκαετία του 1930 στοιχεία για μη ανθρώπινη παρουσία και ερωτηθείς από τους βουλευτές εάν γνωρίζει ανθρώπους που έχουν οι ίδιοι γνώση για κάποιο εναέριο μέσο μη ανθρώπινης τεχνολογίας, απάντησε θετικά.

Ο ρεπουμπλικανός βουλευτής Ματ Γκάετζ, δήλωσε από την πλευρά του ότι ζήτησε πληροφορίες για ένα επεισόδιο που έγινε στην αεροπορική βάση Έγκλιν, στην Φλόριντα, αλλά ενώ αρχικά οι αρμόδιοι διέψευσαν ότι υπήρξε οποιοδήποτε επεισόδιο, τελικά του έδειξαν μία φωτογραφία. Αναφερόμενος σε αυτή τη φωτογραφία είπε ότι «δεν είμαι σε θέση να αποδώσω (αυτό που είδα) σε ανθρώπινες δυνατότητες, είτε από τις ΗΠΑ, είτε από οποιονδήποτε από τους αντιπάλους μας».

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Εξαφανισμένο κορίτσι από το 2019 εμφανίστηκε ξαφνικά σε αστυνομικό τμήμα

Νησιά του Σολομώντα: Ένα ναυάγιο που έγινε τουριστικό αξιοθέατο (Videos/Photos)

Μενέντεζ: «Δεν μπορούμε να έχουμε μια πολεμική ατμόσφαιρα στην ανατολική Μεσόγειο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 23:48