search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 05:03
MENU CLOSE

Νησιά του Σολομώντα: Ένα ναυάγιο που έγινε τουριστικό αξιοθέατο (Videos/Photos)

27.07.2023 12:58
nayagio-new

Το κρουαζιερόπλοιο MS World Discoverer προσέκρουσε σε ύφαλο και προσάραξε σε μία αμμώδη παραλία στα νησιά του Σολομώντα, στον Ειρηνικό Ωκεανό, προκαλώντας έντονες ανησυχίες για τις συνέπειες που θα είχε στο περιβάλλον το ναυάγιο.

Ωστόσο 23 χρόνια μετά, αποδεικνύεται ένα αξιοθέατο που προσελκύει τουρίστες και κάθε άλλο παρά επιζήμιο είναι για την τουριστική βιομηχανία.

Σήμερα πολλοί τουρίστες κολυμπούν στη σκιά του ναυαγίου, στην αμμώδη παραλία, ενώ στην ακτή έχουν χτιστεί καταλύματα που διαφημίζουν ότι προσφέρουν άπλετη θέα στο ναυαγισμένο πλοίο.

Το MS World Discoverer προσέκρουσε σε αχαρτογράφητο ύφαλο το 2000 και το εγκατέλειψαν με τάξη όλοι οι επιβαίνοντες, που μεταφέρθηκαν με σωσίβιες λέμβους στην στεριά. Στο πλοίο έμεινε μόνο ο καπετάνιος, ο οποίος το οδήγησε προς την πλησιέστερη αμμώδη παραλία με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή το πλοίο θα μπορούσε να ρυμουλκηθεί. Ωστόσο οι ειδικοί που εξέτασαν το πλοίο έκριναν ότι δεν μπορούσε να γίνει κάτι για να σωθεί και να επιστρέψει στις θάλασσες και εγκαταλείφθηκε στην παραλία.

Με τα χρόνια η θάλασσα μετέτρεψε το πολυτελές σκάφος σε ένα κουφάρι που είναι μισοβυθισμένο και η φύση επέβαλε τους δικούς της κανόνες. Μπορεί η σκουριά να σιγοτρώει τις λαμαρίνες, αλλά αυτό δεν αποτρέπει τους επισκέπτες που ενθουσιάζονται να κολυμπούν γύρω από το ναυάγιο και να ανεβαίνουν στο μισοβυθισμένο σκάφος.

Μάλιστα αν κολυμπήσεις γύρω από το πλοίο και το κοιτάξεις από την πλευρά της θάλασσας, φαίνεται σαν να έχουν φυτρώσει δέντρα μέσα στο ναυάγιο..

Γι αυτό πολλοί επισκέπτες ανεβαίνουν με ευκολία στο ναυάγιο από την παραλία, παρόλο που δεν είναι και η καλύτερη ιδέα, αφού το κατάστρωμα κρύβει παγίδες .

Ωστόσο δεν υπάρχει ούτε ένας τουρίστας που να πέρασε από τα Νησιά Σόλομον, που να μην έχει φτάσει στην παραλία με το ναυάγιο για να κολυμπήσει και να βγάλει φωτογραφίες.

Η ζωή του πλοίου άρχισε το 1974, όταν ναυπηγήθηκε στην Γερμανία. Έχει μήκος 87 μέτρων και διέθετε εξοπλισμό που επέτρεπε στους επιβαίνοντες να θαυμάσουν τα μυστικά των θαλασσών. Διέθετε ένα κατάστρωμα παρατήρησης, βιβλιοθήκη, κατάστρωμα με πισίνα και γυμναστήριο και ήταν διπύθμενο, κάτι που του επέτρεπε να ταξιδεύει στην Ανταρκτική. Παρόλα αυτά, τον Απρίλιο του 2000 το πλοίο προσέκρουσε σε ύφαλο, στον δίαυλο Σαντφλαϊ των Νησιών του Σολομώντα και κάπου εκεί γράφτηκε το τέλος του.

Ωστόσο με δεδομένο ότι οδηγήθηκε στα ρηχά, το πλοίο δείχνει να έχει μια νέα ζωή, αυτή τη φορά ως τουριστικό αξιοθέατο.

Διαβάστε επίσης:

Μαλδίβες: Το νέο είδος τουρισμού που αναπτύσσεται σε έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς (Video/Photo)

Σινέντ Ο’ Κόνορ: Η επιτυχία των 90’s, η καθολική εκκλησία και ο χαμός του γιού της – Αποχαιρετώντας μια μεγάλη ερμηνεύτρια (videos/photos)

Πραξικόπημα στον Νίγηρα: Δέκα στρατιωτικοί ανέτρεψαν τον πρόεδρο Μοαμέντ Μπαζούμ – Διεθνείς αντιδράσεις (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 02:44