search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:59
MENU CLOSE

Ηλεία: Οριοθετήθηκε η φωτιά – Απόπειρα εμπρησμού πριν τρία 24ωρα στο ίδιο σημείο

29.07.2023 21:41
ileia_fwtia

Τα χειρότερα φαίνεται πως αποτράπηκαν στην Ηλεία με το μέτωπο στη Παλαιοβαρβάσαινα να καταστρέφει το δάσος που «πάλευε» να αναγεννηθεί από τις πυρκαγιές του 2021.

Η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων από ξηρά και αέρα (114 πυροσβέστες με 33 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων, 7 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα) απέτρεψε τα χειρότερα, κοντά στην Αρχαία Ολυμπία, με το πρωτόκολλο πυρασφάλειας του αρχαιολογικού χώρου να ενεργοποιείται προληπτικά. 

Σοβαρές ενδείξεις εμπρησμού

«Η φωτιά ξεκίνησε από το σημείο που πριν από τρεις ημέρες πάλι είχαμε την ίδια ώρα σχεδόν γύρω στις 1.30 πάλι απόπειρα εμπρησμού. Ευτυχώς δεν είχε δυνατούς ανέμους και την προλάβαμε», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Φώτης Κωσταριάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤη φωτιά ξέσπασε σχεδόν ταυτόχρονα σε 3 κοντινά μεταξύ τους σημεία, τις περιοχές Παλιοβαρβάσαινα, Καρούτα και Φαναρά και πολύ κοντά στην Εθνική Οδό.

Οι Αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή ενός 65χρονου από το χωριό Μουριά που εξετάζεται έως τώρα από τις ανακριτικό Τμήμα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού αναχώρησε από την Αθήνα έχει ήδη αναχωρήσει για την περιοχή.

Πυροσβεστική: 41 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική το Σάββατο εκδηλώθηκαν 41 φωτιές που ήταν κυρίως δασικές.

Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ γρήγορα ελέγχθηκαν και οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν πρωινές ώρες σήμερα, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μελίσσια Ασπροπύργου, καθώς και σε αγροτοδασική έκταση στο Γλυκορρίζι Μεσσηνίας.

Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζουν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις περιοχές Παλαιοβαρβάσαινα και Σαλμώνη του δήμου Πύργου καθώς και στην περιοχή Φαναράς του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Όπως τονίζει η Πυροσβεστική η επιχείρηση κατάσβεσης των πυρκαγιών στις παραπάνω περιοχές, που εκδηλώθηκαν σε αγροτοδασικές εκτάσεις είναι σε εξέλιξη, με βελτιωμένη εικόνα.

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Καστοριά

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε βραδινές ώρες της Παρασκευής σε δύσβατη δασική περιοχή στο Τρίλοφο Καστοριάς.

Δεκαέξι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ κατά τη διάρκεια της μέρας επιχειρούσε και 1 Ε/Π.

Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές στη Ρόδο, στην Κέρκυρα και στη Μαγνησία, ενώ παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και περιοδικά πραγματοποιούνται ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα, συμπεριλαμβανομένων 3 ελικοπτέρων από τις Η.Π.Α. Σημειώνεται ότι η Αμερική έχει διαθέσει ήδη 4 ελικόπτερα Black-Hawk, ενώ αναμένονται και 3 ελικόπτερα Chinook.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Τζιά – Καίει ξερά χόρτα πάνω από το λιμάνι

Πτολεμαΐδα: Οργή για τη δηλητηρίαση σκύλου από υδροκυάνιο – «Πέθανε με σπασμούς»

Κρήτη: Νεκρός 55χρονος σε ρεματιά – Επέστρεφε από γλέντι βάφτισης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:59