search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 13:59
MENU CLOSE

Ο Guardian ετοιμάζει «απόβαση» στην Ευρώπη το φθινόπωρο

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2292
27/7/2023
29.07.2023 16:38
guardian

Η ιστορική αγγλική εφημερίδα «The Guardian» θα κυκλοφορήσει μια νέα ψηφιακή έκδοση, την πρώτη για το εξωτερικό εδώ και οκτώ χρόνια, με θεματολογία προσανατολισμένη στην Ευρώπη.

Πρόκειται για μια ψηφιακή έκδοση ειδικά για την οποία δημιουργήθηκαν ένδεκα δημοσιογραφικές θέσεις εργασίας οι οποίες καλύφθηκαν από δημοσιογράφους του βρετανικού δημοσιογραφικού οργανισμού αλλά και από επαγγελματίες δημοσιογράφους της αγοράς. Στην ύλη της νέας έκδοσης θα συνεισφέρουν οι ανταποκριτές του «Guardian» από όλη την Ευρώπη με ρεπορτάζ και αρθρογραφία.

Η νέα έκδοση θα κυκλοφορεί στην αγγλική γλώσσα με γνώμονα το ευρωπαϊκό αναγνωστικό κοινό του δημοσιογραφικού τίτλου καθώς «οι Ευρωπαίοι είναι οι πιο αφοσιωμένοι αναγνώστες μας εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, αντιπροσωπεύοντας ισχυρό μερίδιο του παγκόσμιου αναγνωστικού κοινού και υποστηρίζοντας την ανάπτυξη μας» αναφέρει ο Guardian σε ανακοίνωση του.

Ο αναγνώστες που θα συνδέονται στον Guardian από την Ευρώπη θα βλέπουν μια διαφορετική έκδοση της αρχικής σελίδας, όπως συμβαίνει ήδη με τους αναγνώστες στις ΗΠΑ και την Αυστραλία. Η εφημερίδα, εξάλλου, διαθέτει ήδη μια διεθνή έκδοση του ιστότοπού της.

Ο Guardian ποντάρει «στην ανάγκη για αξιόπιστες, ανεξάρτητες αγγλόφωνες ειδήσεις που συνδέονται με τους ευρωπαίους αναγνώστες». Ο δημοσιογραφικός όμιλος δήλωσε ότι η ιστοσελίδα της εφημερίδας έλαβε περισσότερες από 250 εκατ. προβολές σελίδων από την Ευρώπη πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση κατά 129% σε σχέση με το 2016, και ότι προσεγγίζει τα 25 εκατ. μοναδικούς χρήστες στη Γηραιά ήπειρο μηνιαίως, αύξηση κατά 41% σε σχέση με το 2016.

«Το ευρωπαϊκό αναγνωστικό κοινό του Guardian είναι το τρίτο μεγαλύτερο μετά το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ», ανέφερε ο αγγλικός δημοσιογραφικός οργανισμός, ενώ «η ψηφιακή υποστήριξη από τη Γηραιά Ήπειρο παρουσιάζει σταθερή αύξηση – τρεισήμισι φορές μεγαλύτερη από ό,τι ήταν το 2016».

«Ο Guardian ήταν ανέκαθεν βαθιά αφοσιωμένος στο ρεπορτάζ για την Ευρώπη. Οι αναγνώστες από ευρωπαϊκές χώρες λένε πως μάς προτιμούν για μια προοπτική που δεν μπορούν να βρουν πουθενά αλλού, ή για να παρακολουθήσουν την κάλυψη βασικών θεμάτων που είναι σημαντικά γι’ αυτούς, όπως η κλιματική κρίση, η τεχνολογία, η μετανάστευση και τα γεγονότα στην Ουκρανία», ανέφερε η διευθύντρια εφημερίδας και ιστοσελίδας Κάθαριν Βάινερ.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του δημοσιογραφικού ομίλου Άννα Μπέιτσον υπογράμμισε ότι «θέλουμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους αναγνώστες μας και πείσουμε εκείνους και τους διαφημιστές να υποστηρίξουν την παγκόσμιας κλάσης δημοσιογραφία του Guardian. Έχουμε φιλόδοξα σχέδια και θέλουμε να εμπλέξουμε ακόμα περισσότερο το ποικιλόμορφο, παγκόσμιο αναγνωστικό κοινό μας».

Διαβάστε επίσης:

Πρωτιά τηλεθέασης για δύο την Πέμπτη

Τα τηλεοπτικά βραβεία ΕΜΜΥ αναβάλλονται εξαιτίας της απεργίας σεναριογράφων και ηθοποιών

Netflix: Έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο trailer του ντοκιμαντέρ «Depp VS Heard» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 13:59