search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 10:51
MENU CLOSE

Πηγές Υπ. Προ.Πο: Η απάντηση στις καταγγελίες για παρενόχληση σε βάρος ενστόλων γυναικών

02.08.2023 13:51
PROPO_KTIRIO

Διαψεύδουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη το σημερινό δημοσίευμα των «Νέων» στο οποίο γίνεται λόγος για καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης μέσα στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εντός της Ελληνικής Αστυνομίας, που αναφέρονται στο δημοσίευμα, δεν έχουν καταγγελθεί και καταγραφεί υπηρεσιακά.

Το έγγραφο, που επικαλείται το δημοσίευμα, αφενός δεν είναι εμπιστευτικό και αφετέρου αποτελεί συνέχεια σχετικών εγγράφων του Υπουργείου Εσωτερικών, για τον τρόπο που πρέπει εν γένει οι Δημόσιες Αρχές και εν προκειμένω η ΕΛ.ΑΣ. να διαχειρίζονται περιστατικά και καταγγελίες για φαινόμενα ηθικής παρενόχλησης και βίας εντός του προσωπικού τους.

Τέλος, διευκρινίζεται ότι αποτελεί πάγια αρχή της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η μηδενική ανοχή σε ζητήματα που αφορούν την αξιοπρέπεια του ατόμου και ξεκαθαρίζεται ότι τυχόν τέτοια περιστατικά αντιμετωπίζονται με την αυστηρότητα που ορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία και τους εσωτερικούς κανονισμούς της ΕΛ.ΑΣ.».

Διαβάστε επίσης:

Πήλιο: Θρίλερ με τον θάνατο της τουρίστριας από σφαίρα – Ανακρίνεται ο άνδρας της – Τι αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση

Φωτιές: Ολοκληρώθηκε η βασική καταγραφή ζημιών – «Κόκκινα» 118 κτίρια σε Αττική, Κορινθία, Ρόδο

Ηράκλειο: Άγνωστοι βανδάλισαν τον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη (photos/video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 10:50