search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 20:36
MENU CLOSE

Μαρκ Μαργκόλις: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός στα 83 του

04.08.2023 20:43
margolis

Ο Μαρκ Μαργκόλις, ο ηθοποιός του οποίου η καριέρα κορυφώθηκε τα τελευταία χρόνια με τη συμμετοχή του στο Breaking Bad και το Better Call Saul, πέθανε σε ηλικία 83 ετών.

Ο γιος του ηθοποιού ανακοίνωσε τον θάνατο του την Παρασκευή, σημειώνοντας ότι ο Μαργκόλις πέθανε στο νοσοκομείο Mt. Sinai της Νέας Υόρκης στις 3 Αυγούστου μετά από σύντομη ασθένεια.

«Ήταν μοναδικός στο είδος του. Δεν θα ξαναδούμε τέτοιο ταλέντο σαν το δικό του. Ήταν ένας πολύτιμος συνεργάτης και ένας δια βίου φίλος. Ήμουν τυχερός που τον γνώρισα», είπε ο μάνατζέρ του Ρόμπερτ Κόλκερ σε δήλωση.

«Μια καθηλωτική παρουσία στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο και τη σκηνή, ο υποψήφιος για Emmy ηθοποιός Μαρκ Μαργκόλις ήταν περισσότερο γνωστός για το ρόλο του Χέκτορ ‘Tio’ Σαλαμάνκα, ενός πρώην «βασιλιά» των ναρκωτικών που δεν μπορεί να μιλήσει ή να περπατήσει λόγω των επιπτώσεων ενός εγκεφαλικού, αρχικά εμφανίστηκε στην επιτυχία του AMC Breaking Bad, για την οποία ήταν υποψήφιος για ένα βραβείο Emmy το 2012», έγραφε μια βιογραφία που συνόδευε τη δήλωση του Κόλκερ. «Το 2016, επανέλαβε αυτόν τον ρόλο ως μια νεότερη εκδοχή του χαρακτήρα, μέχρι το 2022 στις σεζόν 2 έως 6 του υποψηφίου για Emmy και Χρυσές Σφαίρες του AMC, Better Call Saul».

Γεννημένος στη Φιλαδέλφεια, μεγαλωμένος στη Νέα Υόρκη και μαθητής της θρυλικής δασκάλας υποκριτικής Stella Adler, ο Μαργκόλις βελτίωσε την τεχνική του στη σκηνή προτού αναδυθεί ως ηθοποιός χαρακτήρων στην οθόνη. Εμφανίστηκε σε περισσότερες από 70 ταινίες για πέντε δεκαετίες.

Ο πρώτος αξιοσημείωτος ρόλος του Μαργκόλις στη μεγάλη οθόνη ήρθε το 1983 όταν υποδύθηκε τον δολοφόνο Alberto the Shadow στο Scarface. Εμφανίστηκε αργότερα σε ταινίες όπως ο Ace Ventura: Pet Detective, I Shot Andy Warhol, Mickey Blue Eyes, Hannibal και The Thomas Crown Affair.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: «Ακέφαλος» ο στρατός Ξηράς μετά από μπλόκο Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή

Ρωσία: Ο Ναβάλνι καταδικάστηκε σε επιπλέον 19 χρόνια κάθειρξης (Photos – video)

Daily Mail για «Κίνημα της πετσέτας»: «Αγανακτισμένοι Έλληνες κάνουν πόλεμο κατά της ξαπλώστρας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 20:33