search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 16:44
MENU CLOSE

Market Pass: Τον Σεπτέμβριο ανοίγει η πλατφόρμα – Πόσο θα διαρκέσει

04.08.2023 13:21
market_pass

Τον Σεπτέμβριο θα ανοίξει η πλατφόρμα για το Market Pass, με την πρώτη δόση να είναι διπλή, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο OPEN και την εκπομπή Ώρα Ελλάδος ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης.

Ο Νίκος Παπαθανάσης υπεραμύνθηκε του Market Pass λέγοντας πως «είναι καλύτερο από την μείωση του ΦΠΑ. Εάν για παράδειγμα μειώσουμε τον ΦΠΑ από το 13% στο 6%, όπως είχε προτείνει η αντιπολίτευση, στα 520 ευρώ που εμείς δίνουμε 52 ευρώ, το αντίστοιχο ποσό είναι 32 ευρώ. Επομένως, επιμένουμε πως είναι και ένα μέτρο που είναι και δημοσιονομικά σωστό, στηρίζουμε τους οικονομικά πιο ευάλωτους συμπολίτες μας και μαζί με το καλάθι του νοικοκυριού. Δεν λέμε πως δεν υπάρχει ακρίβεια αλλά είναι εισαγόμενη και εμείς είμαστε πιο κάτω από τον μέσο όρο της Ευρώπης».

Όσο για τη διάρκεια του μέτρου ο Νίκος Παπαθανάσης είπε: «Είναι για τρεις μήνες. Όσοι έχουν υπόλοιπο από το προηγούμενο Market Pass μπορούν να το χρησιμοποιήσουν μέχρι το τέλος Αυγούστου. Πρέπει να ολοκληρωθούν οι δηλώσεις φορολογίας πρώτα, να πάρουμε τα δεδομένα του ’22 και όσοι έχουν κάνει αίτηση θα μπουν αυτόματα, εφόσον τα εισοδήματά τους είναι αυτά που έχουμε ζητήσει και οι νέοι που δεν έχουν κάνει αίτηση θα πρέπει να μπουν να κάνουν τον Σεπτέμβριο».

Για τον πληθωρισμό

Για τον πληθωρισμό στα τρόφιμα που παραμένει πολύ υψηλός, ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε πως: «στην Ελλάδα είναι από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη. Όταν εισάγουμε μια πρώτη ύλη από την Ευρώπη, συμπαρασύρει και τις τιμές των προϊόντων που έχουμε και εδώ στην Ελλάδα. Ναι, ροκανίζει το εισόδημα, ναι, είπαμε την αλήθεια ότι δεν μπορούμε να καλύψουμε το 100% της ακρίβειας αλλά είμαστε κοντά στους πολίτες και κάνουμε ελέγχους στα σούπερ μάρκετ».

Ερωτηθείς γιατί τα ίδια προϊόντα που πωλούνται στην Ελλάδα και την Ευρώπη είναι πιο ακριβά στη χώρα μας απάντησε: «υπάρχουν κάποια προϊόντα που μπορεί να συμβαίνει αυτό για λόγους που έχουν σχέση με την παραγωγή, την εισαγωγή και υπάρχουν και άλλα προϊόντα που είναι φθηνότερα στην Ελλάδα. Τα περισσότερα είναι φθηνότερα».

Διαβάστε επίσης:

ΑΑΔΕ: Τέλος χρόνου για τους μεγαλοοφειλέτες – Σήμερα στη δημοσιότητα τα ονόματα

Σοκάρουν ξανά οι τεράστιες αυξήσεις στα τρόφιμα

Καμία… ελπίδα για τη βενζίνη – Στα ύψη η αμόλυβδη όλον τον Αύγουστο (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 16:44