search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 09:29
MENU CLOSE

Λαβράκι φούρνου, με πατάτες, ντοματίνια και ελιές Καλαμών

05.08.2023 07:08
lavraki_new

Μια κλασική συνταγή για λαβράκι στο φούρνο με πατάτες, ιδανική για όλη την οικογένεια, που γίνεται πάρα πολύ νόστιμη και ταιριάζει ιδανικά με τις ελιές και τα ντοματίνια.

Μπορεί να ετοιμαστεί και να ψηθεί εξ ολοκλήρου στο ταψί ή όπως στη συγκεκριμένη συνταγή να τυλιχθεί σε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο για να γίνει το ψάρι πιο ζουμερό και γευστικό.

Υλικά για τη Συνταγή

800 γραμμάρια λαβράκι

3 πατάτες μέτριες

6 ντοματίνια

2 κουταλιές της σούπας ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι

1 σκελίδα σκόρδο

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Ελαιόλαδο

Ρίγανη ξερή

Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Μερικές φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1.Ξεκινήστε με το καθάρισμα του ψαριού ή ζητήστε από τον ιχθυοπώλη να το κάνει για εσάς. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ή το ειδικό εργαλείο ξελεπιάστε το ψάρι, κόψτε τα πλαϊνά πτερύγια με ένα ψαλίδι κουζίνας, κάντε μια βαθιά τομή στην κοιλιά του και αφαιρέστε όλα τα εντόσθια. Ξεπλύντε το ψάρι σε τρεχούμενο νερό και στεγνώστε με πετσέτα ή απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

2. Βάλτε μέσα στην κοιλιά του τη σκελίδα σκόρδου, μερικά φύλλα μαϊντανού, λίγο αλάτι και πολύ λίγο λάδι.

3. Ξεφλουδίστε, κόψτε σε λεπτές φέτες τις πατάτες και κόψτε και τα ντοματίνια σε ελαφρώς πιο χοντρές φέτες.

4. Στρώστε ένα μεγάλο ταψί με αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα και τοποθετήστε στ κέντρο του το ψάρι. Απλώστε τις φέτες πατάτας, τις φέτες από τα ντοματίνια και τις ελιές στο πλάι και περιχύστε τα όλα μαζί με ελαιόλαδο, ρίγανη και μερικά φύλλα μαϊντανού. Αλατοπιπερώστε ελαφρά, τυλίξτε το ψάρι με τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και βάλτε το ταψί στο φούρνο.

5. Ψήστε το φαγητό σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-25 λεπτά. Βγάλτε το ταψί, ανοίξτε τα χαρτιά και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν όμορφα τα λαχανικά.

6. Όταν χρυσίσουν όλα όμορφα, μεταφέρετε το φαγητό σε πιατέλα σερβιρίσματος, συνοδέψτε και διακοσμήστε με μερικές φέτες λεμονιού και σερβίρετε ζεστό!!!

Διαβάστε επίσης:

Οι ονειρεμένες μαρέγκες της Barbie

Ριζότο με κρεμμύδι, σπανάκι και μπέικον

Αφράτο κέικ με φιστίκια Αιγίνης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 09:28