search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 13:44
MENU CLOSE

Φωτιές: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο, Τρίτη – Ποιες περιοχές μπαίνουν σε πορτοκαλί «συναγερμό» (Video)

07.08.2023 14:50
elikoptero-pyrosvestiki-new

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας της χώρας, καθώς πολύ υψηλός αναμένεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές για αύριο, Τρίτη 8 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο (7/8) προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Πέφτει η θερμοκρασία – Εντείνονται οι άνεμοι

Δροσιά αλλά και πολύ ισχυροί άνεμοι θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού γι’ αυτήν την εβδομάδα, καθώς οι βοριάδες θα έχουν πολύ υψηλές εντάσεις κατά διαστήματα μέχρι και την Κυριακή.

Αισθητή θα είναι, όμως, και η πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή από αύριο, Τρίτη (08/08), με την πρόγνωση να δείχνει ότι ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 33℃.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Τρίτη η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια και θα φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Τι καιρό θα κάνει τον Δεκαπενταύγουστο

Ο θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν τον Δεκαπενταύγουστο αναμένεται να είναι υψηλές, αφού το θερμόμετρο πρόκειται να φθάσει σε αρκετές περιοχές έως και τους 36℃.

Ωστόσο, από το Σάββατο οι άνεμοι αναμένται να ενισχυθούν σημαντικά φθάνοντας ακόμη και τα 8 μποφόρ, αυξάνοντας σημαντικά τον κίνδυνο πυρκαγιάς, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου.

Διαβάστε επίσης:

Λάρισα: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 53χρονος για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του

Λαμία: Ηλικιωμένος οδηγός παρέσυρε γυναίκα και την εγκατέλειψε (video/photos)

Ζάκυνθος: Συνελήφθησαν τρεις επιχειρηματίες – Έβαζαν παράνομα ομπρέλες στον Λαγανά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 13:44