search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 07:24
MENU CLOSE

Με… τεχνητή νοημοσύνη ο έλεγχος των αυθαιρέτων – Το σχέδιο της κυβέρνησης 

07.08.2023 06:32
MIKONOS-NEW

Τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση θα ελέγχει τα αυθαίρετα για να μην έχουμε ξανά εικόνες όπως αυτές που είδαμε το φετινό καλοκαίρι στην Μύκονο αποκάλυψε ο Άκης Σκέρτσος. 

Σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή», η οποία αναφερόταν αποκλειστικά στην αυθαιρεσία στα νησιά ο Υπουργός Επικρατείας προαναγγέλλει νομοθετική ρύθμιση για την αποτελεσματικότερη προστασία αιγιαλών και παραλιών και την αλλαγή της διαδικασίας καταγραφής αυθαιρεσιών και κατεδαφίσεων. 

Μάλιστα, σε αυτήν εξαγγελία ο κ. Σκέρτσος επισημαίνει ότι το «μυστικό όπλο» της κυβέρνησης δεν είναι άλλο πέραν της τεχνητής νοημοσύνης και αυτό γιατί όπως εξηγεί: «Ετοιμάζουμε ένα νέο σύστημα παρακολούθησης αυθαιρέτων μέσω αεροφωτογραφιών και αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης, διασυνδεδεμένο με το σύστημα οικοδομικών αδειών, προκειμένου να εντοπίζεται άμεσα η δημιουργία νέων αυθαιρέτων και να ενεργοποιείται ο ελεγκτικός και κατασταλτικός μηχανισμός». 

Σε ό,τι έχει να κάνει με την Μύκονο ο Άκης Σκέρτσος τονίζει ότι δεν είναι λίγα τα όσα έγιναν τη φετινή χρονιά: «Ας μην προσπερνάμε τόσο εύκολα αυτό που συνέβη στη Μύκονο φέτος, διότι αποτελεί μια τομή στον τρόπο που παρεμβαίνει πλέον η πολιτεία στις πολεοδομικές αυθαιρεσίες. Στη Μύκονο, λοιπόν, είδαμε μια πλήρη αλλαγή υποδείγματος της κρατικής και πολιτικής λειτουργίας. Τι μας λέει το «εθιμικό δίκαιο»; Οτι σε προεκλογικές περιόδους «παγώνουν» κάθε είδους έλεγχοι. Τι συνέβη στην πράξη; Το ακριβώς αντίθετο».

Διαβάστε επίσης:

Η Άκρα Δεξιά είναι πρόβλημα και της Αριστεράς

Πρώην βουλευτές γίνονται μετακλητοί υπάλληλοι στη Βουλή – Μάστιγα ή λογική εξέλιξη;

Η κυβέρνηση τρέμει επανάληψη του Ιουλίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 07:12