search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 11:28
MENU CLOSE

Ανδρουλάκης: Ο κ. Οικονόμου να αναλάβει την ευθύνη και να παραιτηθεί

08.08.2023 15:23
aek thanatos 29xronou- new

Την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, ζητά, μετά τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, με νέα δήλωση του προέδρου του Νίκου Ανδρουλάκη, στον απόηχο του τραγικού περιστατικού με τον θάνατο του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ από εισαγόμενους χούλιγκανς που βρέθηκαν ανενόχλητοι έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

«Η αποπομπή περιφερειακών στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποσείει τις σοβαρές πολιτικές ευθύνες του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, για την επιχειρησιακή αποτυχία και τον διεθνή διασυρμό της χώρας.

Η διαρροή εσωτερικού εγγράφου που καταδεικνύει ότι τελούσε εν γνώσει τους, η μετακίνηση των χούλιγκαν της κροατικής ομάδας είναι κόλαφος» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Και συνεχίζει ο κ. Ανδρουλάκης: «Πολλώ δε μάλλον όταν αποφασίζεται ως επιχειρησιακό σχέδιο η «διακριτική παρακολούθηση τους».

Οι Κροάτες χούλιγκαν διέσχισαν  την Εθνική Οδό ως την Αθήνα,  σε αυτοκινητοπομπή, ενώ υπήρχε σχετική απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων από την UEFA.

Χρησιμοποίησαν τον ΗΣΑΠ, αποβιβάστηκαν σε σταθμό κοντά στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας και κινήθηκαν με ρόπαλα και μαχαίρια προς το γήπεδο της ΑΕΚ.

Άλλο ένα δείγμα «αποτελεσματικότητας» του αποτυχημένου «επιτελικού κράτους».

Αναμένουμε άμεσα την ανάληψη ευθύνης για το επιχειρησιακό αυτό φιάσκο και την παραίτηση του κ. Οικονόμου» καταλήγει στη δήλωσή του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική θύελλα για τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Παραίτηση Οικονόμου ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Φάμελλος – Αχτσιόγλου: «Αμείλικτα τα ερωτήματα για τα γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια»

ΠΑΣΟΚ: Στηρίζει Δημήτρη Κατσούλη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 11:28