search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 03:09
MENU CLOSE

Νέα Φιλαδέλφεια: Το Υπουργείο Εσωτερικών της Κροατίας «αδειάζει» την ΕΛΑΣ – «Ενημερώσαμε στις 4 Αυγούστου για τους χούλιγκαν»

08.08.2023 18:40
filadelfeia2-new

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Κροατίας πήρε θέση για το ταξίδι των χούλιγκαν της Ντίναμο Ζάγκρεμπ στην Αθήνα, οι οποίοι ευθύνονται για την άγρια δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι Κροάτες υποστηρίζουν ότι είχαν ενημερώσει την ΕΛΑΣ από τις 4 Αυγούστου για το επικείμενο ταξίδι και πως μάλιστα το ίδιο έκανε και το Μαυροβούνιο, όταν η πομπή πέρασε τα σύνορα για την Αλβανία.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών της Κροατίας:

«Λόγω πολλών αιτημάτων των ΜΜΕ σχετικά με τη συμμετοχή Κροατών πολιτών σε ταραχές στην Ελλάδα, σας ενημερώνουμε:

Στις 4 Αυγούστου 2023, η κροατική αστυνομία συνέλεξε όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με την ασφάλεια για φιλάθλους που μπορούσαν να πάνε στην Ελλάδα, μέσω διεθνών καναλιών της Europol και της Interpol, οι οποίες παραδόθηκαν στην ελληνική αστυνομία, αλλά και στην αστυνομία άλλων χωρών που βρίσκονται στο δρομολόγιο (Σερβία, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Κόσοβο).

Συγκεκριμένα, πληροφορίες ασφαλείας αυτού του είδους ανταλλάσσονται με χώρες που βρίσκονται στην αναμενόμενη διαδρομή και η αστυνομία κάθε χώρας αξιολογεί χωριστά πώς θα ενεργήσει σε σχέση με τις πληροφορίες που της παρέχονται. Στο πλαίσιο της διεθνούς επικοινωνίας, η αστυνομία του Μαυροβουνίου ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές των χωρών στο εν λόγω δρομολόγιο ότι στις 7 Αυγούστου, μεταξύ 03:00 και 06:00, στην έξοδο από το Μαυροβούνιο προς την Αλβανία, εντόπισε 120 Κροάτες πολίτες σε 21 οχήματα.

Προς το παρόν, δεν έχουμε σχόλια από την ελληνική αστυνομία για τη μεταχείριση των Κροατών πολιτών και συλλέγονται πληροφορίες προκειμένου να διαπιστωθούν όλες οι συνθήκες».

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Φωτιά ανάμεσα σε Καλοχώρι και Σίνδο

Νέα Φιλαδέλφεια: Συγκλονίζει ο πατέρας του Μιχάλη Φιλόπουλου – «Στο άκουσμα με πήραν τα κλάματα, η κόρη μου λιποθύμησε»

Σε κρίσιμη κατάσταση φίλαθλος της ΑΕΚ στον Ερυθρό Σταυρό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48