search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 22:01
MENU CLOSE

Ρωσία: Ανοίγει προξενικό γραφείο στα Κατεχόμενα

09.08.2023 18:39
katexomena 776- new

Να ανοίξει άμεσα προξενικό γραφείο στα Κατεχόμενα της Κύπρου ετοιμάζεται η Ρωσία, σύμφωνα με αξιωματούχο της ρωσικής πρεσβείας στη Λευκωσία.

Την είδηση μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται το ρωσικό πρακτορείο ΤASS.

«Πολύ σύντομα, θα αρχίσουμε να παρέχουμε προξενικές υπηρεσίες στα βόρεια της πόλης της Λευκωσίας. Οι εργασίες θα γίνονται σε τακτική βάση» φέρεται να δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Παράλληλα όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η Ρωσία υποστηρίζει πως η κίνηση, αυτή γίνεται προς εξυπηρέτηση των Ρώσων πολιτών που ζουν στο βόρειο τμήμα του νησιού, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γερμανία και η Ιταλία παρέχουν προξενικές υπηρεσίες στα κατεχόμενα εδώ και πολύ καιρό, οι οποίες επιλύουν προξενικά ζητήματα.

Η απόφαση της παροχής προξενικών υπηρεσιών «δεν έχει πολιτική χροιά και υπαγορεύεται από την ανησυχία για τους συμπατριώτες μας που ζουν στο βόρειο τμήμα της Κύπρου», δήλωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Κύπρο Μουράτ Ζιαζίκοφ.

«Αυτό το ζήτημα υπάρχει εδώ και ένα χρόνο. Η Ρωσία θέλει να ανοίξει ένα γραφείο και να παρέχει προξενικές υπηρεσίες για τους Ρώσους πολίτες που ζουν στη [λεγόμενη] “ΤΔΒΚ”. Αυτό συζητείται να είναι ως γραφείο. Αυτό δεν πρέπει να ερμηνευθεί ότι η Ρωσία αναγνώρισε τη [λεγόμενη] “ΤΔΒΚ”».

Να σημειωθεί ότι στο κείμενο του ρωσικού πρακτορείου δεν γίνεται αναφορά σε κατεχόμενο τμήμα αλλά σε «βόρειο».

Εν τω μεταξύ ο «υπουργός» Εξωτερικών του ψευδοκράτους, Ταχσίν Ερτουρούλογλου, επιβεβαίωσε την είδηση στο κανάλι TRT Haber.

Περισσότεροι από 50.000 Ρώσοι εκτιμάται ότι ζουν σήμερα στα Κατεχόμενα.

Διαβάστε επίσης:

Χαβάη: Σκηνές κόλασης – Κόσμος πηδούσε στη θάλασσα για να γλιτώσει από τη φωτιά

Γερμανία: O λογαρισμός στην… κυβέρνηση – Πλήρωσε 55.000 ευρώ για τα μαλλιά της Μέρκελ

Τραγωδία στη Γαλλία: Τους 11 έφτασαν οι νεκροί μετά από φωτιά σε εξοχική κατοικία όπου διέμεναν άτομα με αναπηρία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 21:59