search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 01:06
MENU CLOSE

«Ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μεταξύ Μασκ και Ζάκερμπεργκ – Το απόγειο της γελοιότητας

12.08.2023 09:53
Untitled-design-5-3

Η αλήθεια είναι ότι το lifestyle κερδίζει πολύ μεγάλο ποσοστό αναγνωσιμότητας στο διαδίκτυο – ακόμη και στην πιο βλακώδη εκδοχή του. Ακόμη κι έτσι όμως πόση σοβαρότητα μπορεί να δηλώνει η απόφαση του Μαρκ Ζάκερμπεργκ και του Έλον Μασκ να συγκρουστούν δημοσίως παλεύοντας μέσα σε ένα κλουβί – έστω κι αν η σύγκρουση γίνει για φιλανθρωπικούς σκοπούς; Προφανώς η θεαματικότητα θα είναι τεράστια, αλλά αυτό δεν μειώνει τη γελοιότητα του θεάματος. Πάντως, αν και υπήρχε ανακοίνωση ότι η μάχη μεταξύ τους θα γίνει στις 26 Αυγούστου, ο CEO του «X» υποστηρίζει ότι τον πονάει η πλάτη του.

Οι δύο μεγιστάνες τροφοδοτούν αυτό το παράδοξο event από τα μέσα Ιουνίου, αναρτώντας συνεχώς διάφορες σχετικές πληροφορίες και προκαλώντας ποικίλα σχόλια. Ανταλλάσσουν «βολές» στο διαδίκτυο εδώ και εβδομάδες από τότε που ο Μασκ πρότεινε ότι «ήταν έτοιμος για έναν αγώνα σε ρινγκ» εναντίον του CEO της Meta.

Φημολογείται δε ότι μπορεί όντως να δοκιμάσουν να λύσουν τις διαφορές τους με γροθιές, λακτίσματα και λαβές, μέσα σε ένα οκτάγωνο «κλουβί» όπως εκείνα στα οποία πραγματοποιούνται οι αγώνες μικτών πολεμικών τεχνών (Mixed Martial Arts – MMA). Η όλη υπόθεση με την πάλη των δύο δισεκατομμυριούχων ξεκίνησε όταν ο Μασκ είπε σε μια ανάρτηση στις 20 Ιουνίου ότι «ήταν έτοιμος για έναν αγώνα στο κλουβί» με τον Ζάκερμπεργκ, ο οποίος εκπαιδεύεται στο ζίου ζίτσου.

Μια μέρα αργότερα, ο Ζάκερμπεργκ, ο οποίος έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες από αγώνες που έχει κερδίσει στο Instagram, ζήτησε από τον Μασκ να «στείλει τοποθεσία», με τον Μασκ να απαντά «Vegas Octagon», αναφερόμενος στο κέντρο εκδηλώσεων όπου διεξάγονται αγώνες πρωταθλήματος μικτών πολεμικών τεχνών (MMA), στο Λας Βέγκας. Ο Ντάνα Ουάιτ πάντως – ο άνθρωπος πίσω από την «αυτοκρατορία» που ακούει στο όνομα UFC (Ultimate Fighting Championship: η δημοφιλέστερη διοργάνωση αγώνων μικτών πολεμικών τεχνών στον κόσμο) – ήδη ενδιαφέρθηκε…

«Δεν χρειάζεται να είναι κανείς οπαδός των μικτών πολεμικών τεχνών για να ενδιαφερθεί για αυτόν τον αγώνα. Όλοι θα ήθελαν να τον δουν. Θα ήταν ο μεγαλύτερος αγώνας στα χρονικά», δήλωσε ο Ουάιτ, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι δεν πρόκειται για κάποιο επικοινωνιακό πυροτέχνημα αλλά για μια «σοβαρή» πρόταση η οποία είναι όντως πιθανό να υλοποιηθεί.

Τελικά ενώ ο Μασκ είχε γράψει πως ο αγώνας θα γινόταν, πλέον «θόλωσε τα νερά» λέγοντας πως ίσως χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργείο πριν παλέψει με τον Ζάκερμπεργκ, επικαλούμενος προβλήματα στον αυχένα και τη μέση του. Ειδικότερα, ο Μασκ σε ανάρτησή του έγραψε ότι «μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση προτού γίνει ο αγώνας» λόγω προβλημάτων στον αυχένα και στην πλάτη του. Ως εκ τούτου, η ακριβής ημερομηνία «είναι στον αέρα». «Μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση πριν από τον αγώνα. Θα το μάθω αυτή την εβδομάδα» έγραψε χαρακτηριστικά ο Μασκ.

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Σόμμερ: Μετά τον Πατούλη… στο πλευρό (και) του Νίκου Χαρδαλιά για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Στα «μαχαίρια» ΝΔ και Ελληνική Λύση για τη… φύλαξη των συνόρων

Το επιτελικό, το ανίκανο και το γκρίζο κράτος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59