search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 18:48
MENU CLOSE

Φρέντι Μπελέρης: Συνέχεια στην κόντρα με Ράμα – «Η Αλβανία δεν αναγνωρίζει την ελληνική μειονότητα»

16.08.2023 20:27
beleris new

Νέα απάντηση στα λεγόμενα του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα, έδωσε ο Φρέντι Μπελέρης.

Ο Ράμα άφησε να εννοηθεί πως ο Μπελέρης επιδιώκει ειδική μεταχείριση λόγω της ελληνικής υπηκοότητάς του.

Στην ανάρτησή του μέσα από τη φυλακή, ο Φρέντι Μπελέρης υπενθύμισε πως η Αλβανία δεν αναγνωρίζει την ελληνική μειονότητα στη Χειμάρρα και υποστηρίζει ότι στα 33 χρόνια από την πτώση του κομμουνισμού, μόνο ένα άτομο έχει συλληφθεί για τα φερόμενα εκλογικά εγκλήματα.

«Κι αυτό το άτομο είμαι εγώ και είμαι ελληνικής καταγωγής» τονίζει και συνεχίζει υπενθυμίζοντας ότι στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου αναφέρθηκαν 35 περιπτώσεις εκλογικών παρατυπιών, αλλά και πάλι μόνο εκείνος συνελήφθη και προφυλακίστηκε.

Στην ανάρτησή του ο κ. Μπελέρης επισημαίνει: Η ύψωση της ελληνικής σημαίας δεν είναι δικαίωμα που μας δίνει ο πρωθυπουργός Ράμα. Αυτό συνέβη από την ίδρυση του αλβανικού κράτους και αποτελεί προϋπόθεση για την αναγνώριση της Αλβανίας από την Κοινωνία των Εθνών.

«Η Αλβανία δεν αναγνωρίζει ότι στη Χειμάρρα κατοικεί εθνική ελληνική μειονότητα», τονίζει στη συνέχεια.

Ο «καλός» Έντι Ράμα αναφέρεται μόνον στο γεγονός ότι έχω και ελληνική υπηκοότητα. Ξεχνά ότι είμαι γεννημένος στη Χειμάρρα, είμαι ελληνικής καταγωγής και μιλάω ελληνικά. Ελληνικά μιλούν και όλοι στην οικογένειά μου όπως και η πλειοψηφία του πληθυσμού της Χειμάρρας, αναφέρει και υπενθυμίζει ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός μια εβδομάδα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2023 με αποκάλεσε δημόσια «προσωπικό του εχθρό» και με πρόσβαλε με χυδαίο τρόπο.

«Ο καλός» Έντι Ράμα ενοχλήθηκε από το μεγάλο συλλαλητήριο στη Χειμάρα, στις 14-8-2023, για την απελευθέρωσή μου. Λέει ότι το συλλαλητήριο οργανώθηκε από Έλληνες πολιτικούς. Υποθέτω ότι παρεξήγησε. Το συλλαλητήριο διοργάνωσαν Αλβανοί πολίτες ελληνικής και αλβανικής καταγωγής, όπου μεταξύ άλλων μίλησαν και οι δήμαρχοι από την Ελλάδα. Ήταν αυτοί οι πολίτες της Αλβανίας που, παρά τα όσα έκανε ο πρωθυπουργός Ράμα, δεν φοβήθηκαν αλλά με ψήφισαν και με εξέλεξαν δήμαρχο τον Μάιο.

Κλείνοντας, λέει ο «καλός» Έντι Ράμα να αφεθεί η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της ανενόχλητη. Ας πει τότε στον πρωθυπουργό Έντι Ράμα να με αφήσει να ορκιστώ δήμαρχος. Αυτό δεν είναι δουλειά της δικαιοσύνης. Είναι απόφαση του γενικού διευθυντή των φυλακών».

Διαβάστε επίσης:

Τζάνετ Γέλεν: Η υπουργός Οικονομικών έφαγε «μαγικά» μανιτάρια στην Κίνα – «Δεν ήξερα» λέει

Τζο Μπάιντεν: Θα μεταβεί στη Χαβάη στις 21 Αυγούστου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές

Πακιστάν: Πλήθος επιτίθεται σε εκκλησίες ως «αντίποινα» για βεβήλωση του Κορανίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 18:45