search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 13:52
MENU CLOSE

Τζάνετ Γέλεν: Η υπουργός Οικονομικών έφαγε «μαγικά» μανιτάρια στην Κίνα – «Δεν ήξερα» λέει

16.08.2023 20:01
yellen china

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν έφαγε «μαγικά μανιτάρια» σε ένα πρόσφατο ταξίδι στο Πεκίνο, αλλά τα επακόλουθα της εμπειρίας αυτής είναι μάλλον απογοητευτικά.

Η Erin Burnett του CNN μίλησε μαζί της τη Δευτέρα, ρωτώντας της για την «εμπειρία με τα μανιτάρια» που πυροδότησε φρενίτιδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενίσχυσε σημαντικά τις δουλειές για μια αλυσίδα εστιατορίων στη Γιουνάν, όπου η Γέλεν έφαγε το τοπικό πιάτο με την ονομασία jian shou qing.

«Υπήρχε ένα νόστιμο πιάτο με μανιτάρια. Δεν γνώριζα ότι αυτά τα μανιτάρια είχαν παραισθησιογόνες ιδιότητες. Το έμαθα αργότερα», είπε η Γέλεν για το δείπνο ενώ διευκρίνισε ότι δεν το οργάνωσε ούτε έκανε η ίδια την παραγγελία.

Δεν είχε παράξενα οράματα, αστειεύτηκε η παρουσιάστρια του «Erin Burnett OutFront». Η Γέλεν είπε στη συνέχεια ότι «διάβασε ότι αν τα μανιτάρια μαγειρευτούν σωστά, που είμαι σίγουρη ότι έτσι έγινε σε αυτό το πολύ καλό εστιατόριο, δεν έχουν καμία επίδραση».

«Όμως όλοι μας απολαύσαμε τα μανιτάρια, το εστιατόριο και κανείς από εμάς δεν αισθάνθηκε καμία αρνητική επίδραση», είπε η Γέλεν.

Το ταξίδι της αμερικανίδας υπουργού τον Ιούλιο στην αλυσίδα εστιατορίων Yi Zuo Yi Wang, κέντρισε την προσοχή για το ιδιαίτερα περιζήτητο μανιτάρι για τις μοναδικές του ιδιότητες.

Το Jian shou qing, το οποίο μεταφράζεται κυριολεκτικά ως «δείτε το μπλε χέρι», πήρε το όνομά του από ένα από τα καθοριστικά χαρακτηριστικά του – η εσωτερική επιφάνεια του μανιταριού μελανιάζει και γίνεται μπλε όταν ασκείται πίεση πάνω του, ακόμη και κατά τη διαδικασία κοπής. Θεωρούνται δηλητηριώδη γιατί δυνητικά μπορούν να προκαλέσουν παραισθήσεις.

Το hashtag «Το πρώτο γεύμα της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Γέλεν στο Πεκίνο είναι από τη Γιουνάν» έγινε δημοφιλές θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με σχετικές αναρτήσεις που συγκεντρώνουν έξι εκατομμύρια προβολές.

Διαβάστε επίσης:

«Τα μαζεύει» ο συνεργάτης του Στόλτενμπεργκ μετά την οργή της Ουκρανίας

Τζο Μπάιντεν: Θα μεταβεί στη Χαβάη στις 21 Αυγούστου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές

Πακιστάν: Πλήθος επιτίθεται σε εκκλησίες ως «αντίποινα» για βεβήλωση του Κορανίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 13:51