search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 20:22
MENU CLOSE

Λάδι στη φωτιά από Μεντβέντεφ: Αν η Ουκρανία παραχωρήσει εδάφη τότε θα χάσει και το Κίεβο!

16.08.2023 08:22
dmitry_medvedev_new

Κλιμακώνει την πίεση προς την Ουκρανία και επιμένει στη γραμμή «μέχρι τελικής πτώσης» στον πόλεμο, που μαίνεται μετά την εισβολή στη χώρα, η Ρωσική κυβέρνηση.

Με αφορμή τη συζήτηση περί της επιλογής του Κιέβου να παραχωρήσει οικειοθελώς εδάφη στη Ρωσία, προκειμένου να επιτευχθεί ειρήνη και να εισέλθει η χώρα στο ΝΑΤΟ, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε στο κανάλι του στο Telegram, ότι σε μία τέτοια περίπτωση ανάμεσα στα παραχωρηθέντα εδάφη πρέπει να είναι και το… Κίεβο!

«Το μόνο ερώτημα είναι ότι όλα τα υποτιθέμενα “δικά τους” εδάφη είναι εξαιρετικά αμφισβητήσιμα. Για να εισέλθουν στο ΝΑΤΟ, οι αρχές του Κιέβου θα πρέπει να εγκαταλείψουν ακόμη και το ίδιο το Κίεβο, την πρωτεύουσα της Αρχαίας Ρωσίας», σημείωσε ο Μεντβέντεφ και μάλιστα διατύπωσε… πρόταση για την επόμενη ημέρα της Ουκρανίας: «Λοιπόν, τότε θα έπρεπε να μεταφέρουν την πρωτεύουσα στη Λβιβ. Εάν, φυσικά, οι Πολωνοί συμφωνήσουν».

Σημειωτέον ότι το Λβιβ είναι η μεγαλύτερη πόλη της δυτικής Ουκρανίας και απέχει λίγα χιλιόμετρα από τη γειτονική Πολωνία.

Διαβάστε επίσης:

Κου Κλουξ Κλαν: Tο καλυμμένο πρόσωπο του μίσους

Σοκ στη Φλόριντα: Εννιάχρονος σκότωσε εξάχρονο με μια σφαίρα στο κεφάλι

Τέσσερα ερωτήματα για τη φονική πυρκαγιά στη Χαβάη – Υπάρχουν ομοιότητες με το Μάτι;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 20:12