search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 08:52
MENU CLOSE

Κακοποίηση ζώων: 1.241 καταγγελίες – 53 συλλήψεις από αρχές Ιούλη

20.08.2023 21:13
skulos

Σοκάρουν οι αριθμοί σχετικά με την κακοποίηση ζώων στη χώρα μας καθώς μόνο για το διάστημα από τις αρχές Ιουλίου μέχρι τις 19 Αυγούστου, η αστυνομία έχει λάβει 1.241 καταγγελίες.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., έχουν σχηματισθεί 245 ποινικές δικογραφίες και έχουν συλληφθεί 53 άτομα.  Το, δε, ύψος των προστίμων που έχει επιβληθεί, για το ίδιο διάστημα, ανέρχεται στο ποσό των 964.400 ευρώ.

Όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση, η αστυνομία «δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην πιστή τήρηση και εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, θέτοντας ως στόχο την εξάλειψη περιστατικών κακοποίησης και βασανισμού τους».

Υπενθυμίζεται ότι, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό «10410» για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγείλουν περιστατικά κακοποίησης ζώων, ενώ στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας υφίστανται χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές για την προστασία των ζώων συντροφιάς,

Διαβάστε επίσης:

Ν. Φιλαδέλφεια: Εξηγήσεις δίνουν 7 υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. – Νέα εντάλματα

Τρομακτικό τροχαίο στη Φωκίδα: Απανθρακώθηκε μπροστά στην κόρη της

Φοροδιαφυγή: «Λουκέτα» σε 12 καταστήματα που… ξέχασαν να κόψουν αποδείξεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 08:44