search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 18:01
MENU CLOSE

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Πρόκριση για Τεντόγλου και Εμμανουηλίδου – Αποκλεισμός για Καραλή και Τζένγκο (videos/photos)

23.08.2023 14:25
stivos

Ο Μίλτος Τεντόγλου προκρίθηκε στον τελικό του μήκους, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής Ευρώπης στο αγώνισμα σημείωσε με την τρίτη προσπάθειά του επίδοση 8,25 μέτρα στο α΄ γκρουπ του προκριματικού και πήρε το «εισιτήριο» για τον αυριανό (24/8, 20:30) τελικό, αφού πέρασε το όριο των 8,15 μέτρων για την απευθείας πρόκριση που είχαν θέσει οι διοργανωτές. Το πρώτο άλμα του 25χρονου πρωταθλητή ήταν άκυρο, ενώ στη δεύτερη προσπάθειά του ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι σημείωσε επίδοση 7,95 μέτρα.

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου προκρίθηκε στον ημιτελικό των 200 μέτρων, στη Βουδαπέστη. Η Ελληνίδα σπρίντερ τερμάτισε τέταρτη στην δεύτερη προκριματική σειρά του αγωνίσματος με 23.00, επίδοση που την κατέταξε στην 23η θέση μεταξύ των αθλητριών που πήραν το «εισιτήριο» για τον επόμενο γύρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια σειρά με την Εμμανουηλίδου έτρεξε και η Κύπρια Ολίβια Φωτοπούλου που τερμάτισε τρίτη με 22.65, επίδοση που αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ, και προκρίθηκε και αυτή στον ημιτελικό του αγωνίσματος.

Ο ημιτελικός των 200 μέτρων είναι προγραμματισμένος για αύριο το βράδυ (24/8, 20:45), ενώ την καλύτερη επίδοση στον προκριματικό του αγωνίσματος σημείωσε η Αμερικανίδα Σα’Κάρι Ρίτσαρντσον με 22.16.

Μια από τις αρνητικές εκπλήξεις για την ελληνική αποστολή είναι ο αποκλεισμός της Ελίνας Τζένγκο πριν λίγο στον προκριματικό του ακοντίου. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2022 στον ακοντισμό στις γυναίκες και πρόσφατα στις Κ23, δε βρέθηκε σε καλή μέρα και με 54,77 μ, έμεινε μόλις στην 30η θέση.

Ο Εμμανουήλ Καραλής δεν κατάφερε σήμερα (23/8) το πρωί να προκριθεί στον τελικό του επί κοντώ, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη. Ο 23χρονος άλτης, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες πριν μεταβεί στην ουγγρική πρωτεύουσα είχε ταλαιπωρηθεί από μια μικρή ίωση αλλά έλαβε μέρος στο δεύτερο προκριματικό γκρουπ του αγωνίσματος.

Ωστόσο, είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες και δεν κατάφερε να ξεπεράσει το αρχικό ύψος των 5,35 μέτρων, προκειμένου να συνεχίσει τον αγώνα του και να διεκδικήσει ένα «εισιτήριο» για τον τελικό.

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Εκτός τελικού στο επί κοντώ ο Καραλής! (videos)

Αντβέρπ – ΑΕΚ 1-0: Ήττα στην Αμβέρσα για την «Ένωση»

Champions League: Στη μάχη για το «σεντόνι» μπαίνει η ΑΕΚ – Κόντρα στην νταμπλούχο Βελγίου, Αντβέρπ (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 18:01