search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 14:40
MENU CLOSE

Στην Πάρνηθα ο Kυριάκος Μητσοτάκης

25.08.2023 19:12
Untitled design – 2023-08-25T190904.679
Eurokinissi

Στην Πάρνηθα βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να ενημερωθεί για την καταστροφή που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα.

Ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί τόσο για την τις δασικές εκτάσεις που κάηκαν όσο και για τις περιουσίες των κατοίκων που καταστράφηκαν.

Aξίζει να σημειωθεί ότι δύο ενεργά μέτωπα αναζωπυρωμένα αντιμετωπίζουν αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην δυτική πλευρα των επιχειρήσεων στην Πάρνηθα, αν και η εικόνα είναι σημαντικά βελτιωμένη, καθώς οι άνεμοι έχουν πέσει με αποτέλεσμα να διευκολύνονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της Πυροσβεστικής.

Το πρώτο μέτωπο είναι στο Φρούριο της Φυλής προς το ρέμα Γιαννούλας και το δεύτερο στο νταμάρι του Φράγκου. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννη Αρτοποιό, η φωτιά βρίσκεται σε ένα πολύ δύσβατο σημείο, σε μία χαράδρα. Εναέρια μέσα και πεζοπόρες δυνάμεις επιχειρούν κάνοντας ακόμα και αναρρίχηση για να την κατασβέσουν.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι πριν από ένα 24ωρο εστάλη αυστηρό μήνυμα από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια για τις απόπειρες εμπρησμού στην περιοχή του Αυλώνα.

«Κάποιοι αλιτήριοι εμπρηστές βάζουν φωτιές, θέτοντας σε κίνδυνο τα δάση, τις περιουσίες και πρωτίστως ανθρώπινες ζωές», ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Διαβάστε επίσης:

Καλπάκης για φωτιές: Δεν υπάρχει δικαιολογία για μια κυβέρνηση που κυβερνά ήδη τέσσερα χρόνια

Με Ζαμπίδη, Πρεζεράκου και Σχορτσιανίτη στα ψηφοδέλτια κατεβαίνει ο Χαρδαλιάς

ΣΥΡΙΖΑ: Το ντιμπέιτ στην ατζέντα σύσκεψης των επιτελείων των υποψηφίων για τα οργανωτικά της εκλογής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 14:39