search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 19:38
MENU CLOSE

Τέσσερις τελικά οι «μνηστήρες» για το Λιμάνι του Βόλου – Ποια είναι τα επενδυτικά σχήματα

25.08.2023 11:42
volos 2 new

Τέσσερις πρόσφορές υποβλήθηκαν τελικά για την απόκτηση του λιμανιού του Βόλου στο ΤΑΙΠΕΔ, αν και αρχικά ενδιαφέρον είχαν εκφράσει 8 σχήματα.

Έτσι υποβλήθηκαν στον διαγωνισμό τέσσερις προσφορές για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής τουλάχιστον 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.

Μεταξύ των ενδιαφερόμενων η Goldair Cargo, η Χαλυβουργία Ελλάδος που κατεβαίνει σε συνεργασία με τους Ισραηλινούς της Israel Shipyards. Τέλος προσφορά κατέθεσε και η Mariner Capital Ltd.

Ειδικότερα, προσφορές υπέβαλαν τα εξής επενδυτικά σχήματα (με αλφαβητική σειρά):

– Κοινοπραξία Goldair Cargo A.E. – Goldair Handling Α.Ε.

– Κοινοπραξία Israel Shipyards Ltd – Χαλυβουργία Ελλάδος Α.Ε.

 – Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.

 -Mariner Capital Ltd.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης υποβολής δεσμευτικών προσφορών θα εκκινήσει άμεσα.

Οι οικονομικές προσφορές των επενδυτών που πληρούν τους όρους του διαγωνισμού θα αποσφραγιστούν σε μελλοντική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη φάση του διαγωνισμού είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον 8 σχήματα και πιο συγκεκριμένα τα: Advance Properties O.O.D., Κοινοπραξία Goldair Cargo A.E. – Goldair Handling Α.Ε., Κοινοπραξία Intrakat A.E. – TΕΚΑΛ Α.Ε., Κοινοπραξία Israel Shipyards Ltd – Χαλυβουργία Ελλάδος Α.Ε., Mariner Capital Ltd, QTerminals W.L.L. , ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε., Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.

Διαβάστε επίσης

Alpha Bank: Εξαγόρασε εταιρεία fintech στη Ρουμανία

Συνεχίζουν ανοδικά οι ελληνικές startups «κόντρα» στο διεθνές αρνητικό κλίμα – Τα top deals του 2023

Ελληνική Τράπεζα: Προς υποχρεωτική δημόσια πρόταση στο ΧΑΚ – Στο 46,5% το ποσοστό της Eurobank

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 19:26