search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 05:25
MENU CLOSE

Φωτιά στην Άνδρο: Ξεπερνάει τα 3 χλμ. το πύρινο μέτωπο – «Όλος ο τόπος λαμπάδιασε» λέει ο οδηγός της υδροφόρας που κάηκε

26.08.2023 21:15
andros_fwtia

Δύσκολο θα είναι το βράδυ στην Άνδρο με το μέτωπο της φωτιάς να ξεπερνά, σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού, τα 3 χιλιόμετρα.

Όπως είπε ο Δημήτρης Λοτσάρης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, το μέτωπο που ξεκίνησε από κεραυνό στο χωριό Βιτάλι είναι ανεξέλεγκτο. Το άλλο μέτωπο τέθηκε υπό έλεγχο.

Όπως είπε στο νησί πνέουν άνεμοι εντάσεως 6 με 7 μπορόφ.

Νωρίς το βράδυ έφτασαν στην Άνδρο ενισχύσεις. Πλέον στο νησί επιχειρούν 73 πυροσβέστες, με πέντε πεζοπόρα, 15 οχήματα, ενώ υπάρχει συνδρομή από εθελοντές που έφτασαν από τον Βύρωνα, το Κρυονέρι και την Εκάλη καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί και τέσσερα γαλλικά πυροσβεστικά. 

Η συγκλονιστική μαρτυρία του οδηγού της υδροφόρας

Για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε όταν εγκλωβίστηκε από τη φωτιά μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open ο οδηγός της υδροφόρας του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου.

«Αποχώρησα από το σημείο της φωτιάς κάποια στιγμή χωρίς να ξέρω τι γίνεται στον υπόλοιπο δρόμο και πήγαινα για ανεφοδιασμό νερού. (…) Όπως έβγαινα από τον οικισμό, είδα τη φωτιά που έκαιγε πάνω και κάτω από το δρόμο, αλλά είχε αντίθετη κατεύθυνση από εμένα. Κάποια στιγμή, μέσα σε μία ρεματιά που περνούσα, ο άνεμος έκανε έναν στροβιλισμό και όλος ο τόπος λαμπάδιασε», περιέγραψε ο Μιχάλης Χαζάπης.

»Έβαλα να κάνω όπισθεν, αλλά δεν έβλεπα τίποτα από τους καπνούς και τη θερμότητα, γιατί ένιωσα που βρισκόμουν σε έναν φούρνο. Έπεσα στο χαντάκι. Πρόλαβα κι έφυγα, γιατί για καλή μου τύχη με ακολουθούσε ένα πυροσβεστικό όχημα. Πρόλαβα και μπήκα στο πυροσβεστικό και φύγαμε με την όπισθεν», συνέχισε.

Ο Μιχάλης Χαζάπης ανέφερε πως υπέστη ελαφρά εγκαύματα στα χέρια, αλλά όπως είπε: «Κάποια στιγμή νόμιζα πως τελείωσε το άστρο μου, τελείωσα».

Διαβάστε επίσης:

Γαύδος: 32χρονος κυκλοφορούσε γυμνός και αυνανιζόταν – Επιτέθηκε σε αστυνομικούς

Χαλκιδική: Προσωρινή απαγόρευση κολύμβησης σε παραλία της Νικήτης – Λύματα στη θάλασσα

Ταυτότητες: Viral η αγγελία Βολιώτη – Κρατάει σειρά στην ουρά έναντι 80 ευρώ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07