search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24.05.2024 00:50
MENU CLOSE

Φωτιά τώρα στα Γρεβενά – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε όλη τη χώρα

27.08.2023 13:36
PYRKAGIA

Μία νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή Βάλια Κίρνα στα Γρεβενά. Συνεχίζεται η μάχη με τα πύρινα μέτωπα και τις αναζωπυρώσεις σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα, η φωτιά στη Βάλια Κίρνα ξέσπασε από κεραυνό μέσα στον Δρυμό και καίει σε δύσβατη πλαγιά. Η περιοχή βρίσκεται μεταξύ Δίστρατου Κόνιτσας και Σαμαρίνας Γρεβενών.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 4 άνδρες και δύο πυροσβεστικά οχήματα και άλλα 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα, με ένα όχημα.

Μαραθώνια μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Για ακόμα μία μέρα, μάχη με τα πύρινα μέτωπα και τις αναζωπυρώσεις συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε Άνδρο, Πάρνηθα, Έβρο και Βοιωτία.

Πιο αναλυτικά, ολονύχτια μάχη έδωσαν οι πυροσβέστες με τις φλόγες στην Άνδρο καθώς η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις στην περιοχή Βιτάλι. Η φωτιά ξέσπασε χθες το πρωί πιθανότατα από κεραυνό. Το Σάββατο εκκενώθηκε το χωριό Γίδες με μήνυμα από το 112, ανατολικά του Γαυρίου. Στο νησί πνέουν ισχυροί άνεμοι ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να οριοθετήσουν την πυρκαγιά. Στο σημείο επιχειρούν 73 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα ενώ από συνδρομή από αέρα παρέχουν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Στον Έβρο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς εντοπίζεται στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς, ενώ αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας στη Δαδιά. Στις επιχειρήσεις στον Έβρο συμμετέχουν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, μαζί με εθελοντές πυροσβέστες και δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ από το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Χθες εστάλησαν μηνύματα από το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων προς ασφαλείς κατευθύνσεις. Και σε αυτήν την περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Βελτιωμένη είναι, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η εικόνα της πυρκαγιάς, που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δύσβατη περιοχή, στο Λοκρό Φθιώτιδας, όπως και στη Βοιωτία όπου σημειώθηκαν μικρής έκτασης αναζωπυρώσεις στη περιοχή Στείρι.

Νωρίτερα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο δάσος της βασιλικής στον Ταύγετο ωστόσο άμεσα τέθηκε υπό έλεγχο. Επι τόπου παραμένουν σε επιφυλακή δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 15 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 οχήματα.

Τέλος, στην Πάρνηθα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν κάποιες αναζωπυρώσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής, όπου από το πρωί επιχειρούν από αέρος 2 ελικόπτερα.

Υψηλός κίνδυνος για πολλές περιοχές της χώρας

Παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας και σήμερα. Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Επικράτειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Δύο νέες συλλήψεις για εμπρησμό από πρόθεση έγιναν σε Λάρισα και Κάρυστο ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, από την 1η Μαΐου μέχρι σήμερα έχουν γίνει 119 συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια και 27 από πρόθεση.

Κικίλιας: Ενημερώνεται για την κατάσταση στον Έβρο 

Σύσκεψη ενημέρωσης του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, για την κατάσταση των πύρινων μετώπων στον Έβρο, πραγματοποιείται αυτή την ώρα, στην Αλεξανδρούπολη, σε αίθουσα του αεροδρομίου Δημόκριτος, όπου έφτασε νωρίτερα ο υπουργός.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Έβρου, Σταύρος Κελέτσης, ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος. Μέτσιος, ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς, ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος καθώς και εκπρόσωπος του δήμου Αλεξανδρούπολης

Μετά τη σύσκεψη, όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός θα πετάξει στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στον Έβρο, με super puma.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς του Έβρου εντοπίζεται στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς, ενώ αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Δαδιά. Στις επιχειρήσεις στον Έβρο συμμετέχουν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, μαζί με εθελοντές πυροσβέστες και δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ από το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Διαβάστε επίσης:

Τρίκαλα: Ανυπολόγιστες ζημιές προκάλεσε 20λεπτο μπουρίνι

Σοκ στην Πάρνηθα: Βρήκαν καμένο κρανίο στη Φυλή

Αχιλλέας Μπέος: Υπογραφές από 550 γυναίκες – Τον καταγγέλλουν για σεξιστική συμπεριφορά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24.05.2024 00:50