search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 04:17
MENU CLOSE

Μπλε Φεγγάρι: Φέρνει επικίνδυνες επιπτώσεις και επηρεάζει τη «συμπεριφορά» του τυφώνα Idalia στη Φλόριντα

30.08.2023 18:17
bluemoon2
AP

Μπορεί το μπλε φεγγάρι να δημιουργήσει ένα θεαματικό σκηνικό το οποίο θα είναι ορατό σε πολλές γωνιές του κόσμου ωστόσο η εντεινόμενη βαρυτική του έλξη κάνει τις παλίρροιες υψηλότερες και περισσότερες.

Το φετινό καλοκαίρι αποχαιρετά τον Αύγουστο με το πιο φωτεινό «Μπλε Φεγγάρι» του χρόνου. Το αστρονομικό φαινόμενο θα είναι η μεγαλύτερη υπερπανσέληνος εδώ και πολύ καιρό, την οποία περιμένουν με ανυπομονησία χιλιάδες πολίτες.

Παρόλα αυτά, ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι θα μπορούσε να έχει επικίνδυνες επιπτώσεις εδώ στη Γη και συγκεκριμένα να αυξήσει τις παλλίροιες, ακριβώς όπως γίνεται όπως με τον τυφώνα Idalia στη δυτική ακτή της Φλόριντα.

«Το timing αυτή τη στιγμή είναι πολύ κακό» προειδοποιεί μετεωρολόγος

«Θα έλεγα ότι το timing αυτή τη στιγμή είναι πολύ κακό», είπε ο Brian Haines, ο μετεωρολόγος που είναι υπεύθυνος στο γραφείο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας.

Το φεγγάρι θα είναι πιο κοντά στη Γη στις 21:35 μ.μ. ET απόψε – την ίδια σιγμή που ο τυφώνας Idalia αναμένεται να φτάσει στη Φλόριντα.

Ποιες περιοχές αναμένεται να έχουν προβλήματα στις ΗΠΑ

Ενώ το μπλε φεγγάρι θα δημιουργήσει ένα θεαματικό σκηνικό από τις οπτικές όλου του κόσμου, η εντεινόμενη βαρυτική του έλξη κάνει τις παλίρροιες υψηλότερες και τις αυξάνει. Όταν το φεγγάρι είναι γεμάτο, αυτό και ο ήλιος έλκονται προς την ίδια κατεύθυνση, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της παλίρροιας πάνω από τα κανονικά όρια, σύμφωνα με τον Kerry Emanuel.

Λέγεται ότι οι παλιρροϊκές πλημμύρες αναμένεται να συμβούν όχι μόνο στη Φλόριντα, αλλά σε πολιτείες της Αμερικής όπως ηΤζόρτζια και η Νότια Καρολίνα.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Στο έλεος του τυφώνα Ιντάλια η Φλόριντα – Σε συναγερμό οι αρχές (Videos)

Ο Τραμπ… «ραπάρει» μέσω της τεχνολογίας AI και «σαρώνει» στο iTunes (Video)

«Βόμβα» από Κρεμλίνο για Πριγκόζιν: Η συντριβή του αεροσκάφους μπορεί να προκλήθηκε σκόπιμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58