search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 11:34
MENU CLOSE

CNN: Νέος επικεφαλής για να βάλει το δίκτυο σε αναπτυξιακή τροχιά (photo)

30.08.2023 14:35
cnn_3008_1460-820_new
credit: AP

Τον πολύπειρο και με εύσημα, για τις διοικητικές-ηγετικές ικανότητες σε επιτελικές θέσεις αρχικά του BBC και κατόπιν των New York Times, Μάρκ Τόμπσον, αναμένεται να ανακοινώσει τις αμέσως επόμενες ημέρες η Warner Bros Discovery ως νέο επικεφαλής του CNN, αναφέρουν διεθνή μέσα με επαφές στα ενδότερα του τηλεοπτικού δικτύου.

Ο Τόμπσον θεωρείται, στη διεθνή μιντιακή πιάτσα, ταλέντο στην καθοδήγηση Μέσων Ενημέρωσης για τη μετάβαση και ανάπτυξη τους στην ψηφιακή εποχή.

Το όνομα του Τόμπσον άρχισε να συζητιέται εντόνως στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας του τηλεοπτικού οργανισμού προ ημερών θεωρώντας τον ως τον καταλληλότερο για να αναλάβει και να «τρέξει» το ειδησεογραφικό δίκτυο, το οποίο βρίσκεται προσωρινά  υπο την προσωρινή διοίκηση των  τεσσάρων ανώτερων στελεχών του δικτύου,  ύστερα από την απομάκρυνση του Κρις Λιχτ τον περασμένο Ιούνιο εξαιτίας της στρατηγικής που κόστισε σε απώλεια προβεβλημένων στελεχών και εν τέλει σε τηλεθέαση στο κανάλι.

Το CNN βρίσκεται σε μια κρίσιμη στιγμή, όπως άλλωστε και οι ανταγωνιστές του, δεδομένου ότι εισέρχονται στην προεκλογική περίοδο για τις προεδρικές εκλογές του 2024 και οι ιθύνοντες του εμβληματικού ειδησεογραφικού δικτύου επιθυμούν να εισέλθει σε περίοδο σταθερότητας και να αξιοποιήσει την πρόκληση για να απευθυνθεί στο ευρύ κοινό. Συνήθως οι προεκλογικές περίοδοι, «φέρνουν» κόσμο στα κανάλια, άρα είναι ευκαιρία για τηλεθέαση και για  διαφημιστικά έσοδα.

Η έλευση του Τόμπσον στο δικτυο με την παγκόσμια εμβέλεια ίσως προκαλέσει ανησυχία εκ νέου στους  εργαζόμενους, οι οποίοι σε πυκνό χρονικό διάστημα προσφάτως έχουν γίνει θεατές γρήγορης εναλλαγής προσώπων στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου, στην προσπάθεια να μπει το «καράβι» στην σωστή «πορεία», έπειτα από την καθαίρεση του Τζέφ Ζάκερ επι των ημερών του οποίου το CNN ναι μεν διάνυσε περίοδο οικονομικής ακμής,  έχασε όμως σε εγκυρότητα εξαιτίας της «γραμμής» του,  για «σταυροφορία» υπερ της διακυβέρνησης Τραμπ.

Η  προσωρινή διοικητική ομάδα συνέβαλε στη σταθεροποίηση του CNN. Αναμόρφωσε το πρόγραμμα των καθημερινών και των Σαββατοκύριακων και έκανε νέες κινήσεις για να επιστρέψει το CNN στο στρίμινγκ, με ροή ειδήσεων από το Max.

Διαβάστε επίσης:

Alpha: Προσθέτει στο «οπλοστάσιο» του ακόμα ένα τηλεπαιχνίδι (videos)

Σκάι: Με εβδομαδιαία εκπομπή έπειτα από τα «Μαίρη Μαίρη Μαίρη» και «Το σόι σου»

Τάση ανόδου στην τηλεθέαση παρά τις επαναλήψεις – Στην «κορυφή» το «Παρά Πέντε»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 11:32