search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 10:38
MENU CLOSE

Νέο ατύχημα σε παιδική χαρά – Αγοράκι χτύπησε σε ξηλωμένο μεταλλικό πλέγμα

03.09.2023 17:11
paidiki_xara

Ακόμη ένα ατύχημα σε παιδική χαρά σημειώθηκε, την Παρασκευή 25 Αυγούστου, στα Σεπόλια.

Μικρό αγόρι, που έπαιζε, τραυματίστηκε σοβαρά όταν χτύπησε σε χαλασμένο μεταλλικό πλέγμα πόρτας με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί για πέντε ημέρες στο Νοσοκομείο.

Όπως καταγγέλλει, η «Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας» το ατύχημα σημειώθηκε στην παιδική χαρά, που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Μανιτάκη και Δυρραχίου, όπου το «ξήλωμένο μεταλλικό πλέγμα που προκάλεσε τον τραυματισμό είναι έτσι εδώ και σχεδόν δύο μήνες!»

«Και όλα αυτά συνέβησαν» -αναφέρουν- «σε ένα Αθλητικό Κέντρο και μία Παιδική Χαρά πολυδιαφημισμένα από τον ίδιο τον Δήμαρχο και τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής που φωτογραφίζονταν εκεί προβάλλοντας τους δύο χώρους, περίπου ως τουριστική ατραξιόν (!) και με εμφανή την παρουσία επιχειρηματικών ομίλων ως χορηγών».

«Η πραγματικότητα αποδεικνύει τελικά ότι όλα αυτά δεν σημαίνουν τίποτα για την πρόληψη και την προστασία από ατυχήματα και δεν εξασφαλίζουν με κανένα τρόπο αυτό που έχουν πραγματικά ανάγκη τα παιδιά, οι οικογένειες και οι κάτοικοι της περιοχής», συνεχίζει η Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας.

Στην εν λόγω παιδική χαρά και το γειτονικό Αθλητικό Κέντρο «συγκεντρώνεται πάρα πολύς κόσμος (οικογένειες με μικρά παιδιά, γονείς με βρέφη, μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά, παιδιά με ποδήλατα, κάτοικοι της περιοχής), αφού οι αθλητικοί χώροι και οι Παιδικές Χαρές στην περιοχή είναι ελάχιστοι και ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ, με αποτέλεσμα να είναι “ο ένας πάνω στον άλλον”».

«Η Παιδική Χαρά και το Αθλητικό Κέντρο ΔΕΝ έχουν μόνιμο φύλακα, όπως και το σύνολο σχεδόν των χώρων του ΟΠΑΝΔΑ. Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τεράστιες και η Δημοτική Αρχή δεν έχει δείξει καμία διάθεση να το αλλάξει αυτό, ενώ συμπληρώνει ήδη τέσσερα χρόνια στη διοίκηση του Δήμου», επισημαίνει η Λαϊκή Συσπείρωση, τονίζοντας ότι οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, κατάλληλα εκπαιδευμένου, οδηγούν στην έλλειψη ουσιαστικού καθημερινού ελέγχου, συντήρησεις και επισκευών των εν λόγω υποδομών του Δήμου.

«Είναι επιλογή της Δημοτικής Αρχής να μοιράζει εκατομμύρια ΕΥΡΩ σε εργολαβίες και σε έργα που εξυπηρετούν το μοντέλο της Αθήνας ως “πόλη – πρότυπος τουριστικός προορισμός” την ίδια ώρα που έχει αφήσει τις Παιδικές Χαρές και τους αθλητικούς χώρους χωρίς προσωπικό να λειτουργούν περίπου στον… αυτόματο! Αυτές οι προτεραιότητες και αυτές οι επιλογές της Δημοτικής Αρχής Μπακογιάννη είναι που πρέπει να καταδικαστούν από τους κατοίκους και τους εργαζομένους της Αθήνας, με αγωνιστική διεκδίκηση αλλά και διεκδικητική ψήφο στις προσεχείς δημοτικές εκλογές», επισημαίνουν μεταξύ άλλων.

Τέταρτος τραυματισμός σε παιδική χαρά του Δήμου Αθηναίων

Τονίζουν πως πρόκειται για τον τέταρτο σοβαρό τραυματισμό μικρού παιδιού σε Παιδική Χαρά του Δήμου Αθηναίων και χαρακτηρίζουν «προκλητικό το γεγονός» ότι δεν λαμβάνονται μέτρα ασφαλείας.

Τέλος, απαιτούν εδώ και τώρα:

  • Να ελεγχθεί, να εντοπιστεί και να επιδιορθωθεί κάθε παράγοντας επικινδυνότητας στις παιδικές χαρές και στους αθλητικούς χώρους του Δήμου.
  • Να καλυφθούν οι σοβαρότατες ελλείψεις προσωπικού έτσι ώστε να έχουμε μόνιμο και με πλήρη δικαιώματα, κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό στις παιδικές χαρές και τους αθλητικούς χώρους για φύλαξη και εποπτεία σε καθημερινή βάση και τακτική συντήρηση.
  • Να διατεθούν πόροι και να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα σε έργα στις γειτονιές που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι της πόλης και στις απαλλοτριώσεις που έχουν «βαλτώσει» έτσι ώστε να αυξηθούν οι χώροι άθλησης, οι Παιδικές Χαρές και οι χώροι πρασίνου και αναψυχής σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων.

Διαβάστε επίσης:

Καλαμάτα: Άγρια συμπλοκή έξω από νυχτερινό κέντρο – 3 τραυματίες από αιχμηρό αντικείμενο

11η Athens Flying Week 2023: Υπερθέαμα που κόβει την ανάσα στην Τανάγρα (Photos)

Ηράκλειο: Παντρεύτηκε αφού πέθανε ο πατέρας του – Του είχε ζητήσει να μην αναβληθεί ο γάμος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 10:38