search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 23:47
MENU CLOSE

Ταϊβάν: O τυφώνας Χαϊκούι ακινητοποιεί αυτοκίνητο – Aπίστευτο βίντεο

05.09.2023 16:48
taiwan_haikui_0509_1460-820_new

Τουλάχιστον 44 τραυματίες και δεκάδες χιλιάδες σπίτια χωρίς ηλεκτροδότηση άφησε πίσω του ο τυφώνας Χαϊκούι, που έπληξε την Ταϊβάν ξεριζώνοντας δέντρα, παρασύροντας διάφορα αντικείμενα και προκαλώντας χάος στους δρόμους.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα που κατέγραψε ένας θαμώνας καφετέριας: ένα αυτοκίνητο  έχει σταματήσει στα φανάρια την ώρα της θεομηνίας. Όταν άναψε το φανάρι και ο οδηγός επιχείρησε να φύγει, διαπίστωσε ότι το αυτοκίνητο όχι μόνο δεν μπορούσε να πάει ούτε ένα μέτρο μπροστά, αλλά οι άνεμοι το παρέσυραν προς τα πίσω, σαν να είχε όπισθεν!

Το βίντεο αυτό κάνει τον γύρο του κόσμου.

Ο τυφώνας Χαϊκούι έχει εξασθενήσει πλέον και υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα, καθώς απομακρύνεται από τα Στενά της Ταϊβάν και κατευθύνεται προς την νότια ακτή της Κίνας.

Ο τυφώνας βρέθηκε πάνω από τις νοτιοανατολικές ακτές της Ταϊβάν στις 3:40 χθες το απόγευμα (τοπική ώρα) και έμεινε πάνω από το νησί επί πέντε ώρες. Είναι ο ενδέκατος τυφώνας που σχηματίζεται τον δυτικό Ειρηνικό από την αρχή της περιόδου των τυφώνων, αλλά ο Χαϊκούι ήταν ο πρώτος που έπληξε την Ταϊβάν εδώ και τέσσερα χρόνια.

Οι αρχές απομάκρυναν από τα σπίτια τους περισσότερα από 7.000 άτομα σε έντεκα πόλεις και 160.000 νοικοκυριά είναι χωρίς ρεύμα. Επιχειρήσεις, σχολεία και καταστήματα παρέμειναν κλειστά στο νησί, ενώ ακυρώθηκαν δεκάδες πτήσεις και τα πλοία παρέμειναν δεμένα στα λιμάνια.

Στην Κίνα, οι αρχές έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις στον πληθυσμό να λάβει μέτρα αυτοπροστασίας και να αποφεύγει τις άσκοπες μετακινήσεις εξαιτίας του τυφώνα. Ειδικά για τα πλοία εκδόθηκε απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια.

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία: Επιχείρηση κατά της μαφίας της Καμόρα με 400 αστυνομικούς

Καρακόραμ: Οι εκπλήξεις που κρύβει «το όγδοο θαύμα του κόσμου»

Βιβλίο «φωτιά» για τον Μπάιντεν: Σωματική παρακμή και κούραση – Δεν μπορεί τις συναντήσεις πριν τις 10 το πρωί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 23:39