search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 18:13
MENU CLOSE

Δολοφονία στο Blue Horizon: Προθεσμία για το Σάββατο στους «4» -Κακουργηματικές διώξεις για τον θάνατο του Αντώνη

06.09.2023 23:07
blue

Προθεσμία για το Σάββατο πήραν 4 συλληφθέντες που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη, το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς τον έσπρωξαν από τον καταπέλτη του πλοίου Blue Horizon και τον έριξαν στη θάλασσα, αφήνοντάς τον αβοήθητο να πνιγεί.

Ο καπετάνιος και ο ύπαρχος του πλοίου, μαζί με τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος, εξήλθαν από τα Δικαστήρια Πειραιά μετά τις 10:30 και θα παραμείνουν κρατούμενοι μέχρι την απολογία τους. 

Σε βάρος του μέλους του πληρώματος, που διακρίνεται στο βίντεο να σπρώχνει τον άτυχο επιβάτη απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες. Στα άλλα δύο μέλη του πληρώματος που ήταν παρόντες στο αδιανόητο περιστατικό ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Τέλος, σε βάρος του πλοιάρχου ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Σημειώνεται ότι όλοι τους αντιμετωπίζουν ποινές έως και ισόβια.

Παράλληλα, από την εισαγγελία πρωτοδικών Πειραιά δόθηκε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για τυχόν ευθύνες από την πλευρά της λιμενικής αρχής.

Μεταξύ άλλων θα ερευνηθεί:

  • Εάν ήταν παρόντες λιμενικοί κατά τη διάρκεια του απόπλου του πλοίου
  • Εάν έπραξαν ό,τι προβλέπεται από τη στιγμή που ο 36χρονος έπεσε στη θάλασσα.

Ο 36χρονος περισυνελέγη νεκρός από τη θαλάσσια περιοχή, ενώ το πλοίο αναχώρησε και επέστρεψε μετά από εισαγγελική εντολή προκειμένου να δοθούν καταθέσεις από επιβάτες και πλήρωμα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 36χρονου Αντώνη, τονίζει ότι, με βάση τον ποινικό κώδικα η ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο επισύρει το αναγκαίο μέτρο της προφυλάκισης τόσο για τον πλοίαρχο, όσο και για τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος που συνελήφθησαν. Ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, ως υπεύθυνους υπέδειξε -πρωτίστως- τα δύο άτομα του πληρώματος τα οποία έδωσαν από τον ασύρματο την εντολή στον πλοίαρχο να σηκώσει την πόρτα.

«Δυστυχώς χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή, αυτό που πρέπει εδώ και πέρα να κάνει η Πολιτεία να διαφυλάξει να υπάρχουν κανόνες ασφαλείας στα λιμάνια, στην επιβίβαση των ανθρώπων που ταξιδεύουν. Αυτό είναι το πρώτο. Το δεύτερο που είναι αναγκαίο μέτρο για αυτό που έχει συμβεί, δεν μπορεί να γυρίσει πίσω η ανθρώπινη ζωή, όμως μπορεί να επιβάλει η Δικαιοσύνη το αναγκαίο μέτρο της προφυλάκισης, πρώτα για το μέλος του πληρώματος στην μπουκαπόρτα του πλοίου, ο οποίος αυτός ήταν για μένα νομικά εκείνος που είχε ενδεχόμενο δόλο, διότι εδώ θα πρέπει να κατηγορηθούν για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο οι υπαίτιοι και οι κατηγορούμενοι αυτού του δυστυχήματος στο Λιμάνι του Πειραιά», σημείωσε στα Παραπολιτικά ο δικηγόρος.

«Αυτό που πρέπει η πολιτεία και η Δικαιοσύνη να διασφαλίσει ότι το 299 του ποινικού κώδικα ρητά, αναφέρει πως η ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο επισύρει το αναγκαίο μέτρο της προφυλάκισης και για τον πλοίαρχο, και για τα υπόλοιπα μέλη εκείνοι όμως που πρωτίστως φταίνε, για αυτό το συμβάν είναι τα δύο άτομα του πληρώματος τα οποία έδωσαν από τον ασύρματο την εντολή στον πλοίαρχο να σηκώσει την πόρτα», υπογράμμισε στη συνέχεια.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στο Blue Ηοrizon: «Καρφώνει» τον καπετάνιο η Attica Group, «δεν δικαιολογείται ο ύπαρχος»

Κακοκαιρία Daniel: Παραλίγο να πνιγούν άνθρωποι στη Βασιλίσσης Σοφίας – Συγκλονιστικό βίντεο ενώ προσπαθούν να σωθούν

Κακοκαιρία Daniel: Εντοπίστηκε και τρίτος νεκρός στην Καρδίτσα – «Πλημμύρα» προβλημάτων στη χώρα από τη θεομηνία – Πού θα κατευθυνθεί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 18:10