search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 14:18
MENU CLOSE

Blue Horizon: Στη Βουλή φέρνει η Ακρίτα τον θάνατο του 36χρονου – «Ποιες οι ευθύνες του υπουργείου;»

06.09.2023 18:24
elena akrita

Εξηγήσεις από τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για τις δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό σχετικά με το τραγικό δυστύχημα στο λιμάνι του Πειραιά ζητά με ερώτησή της στη Βουλή η Έλενα Ακρίτα, σημειώνοντας ότι «εξισώνει τους θύτες με το νεκρό θύμα, ενώ αμβλύνει την τραγικότητα του γεγονότος που έγινε σε χώρο ευθύνης του Υπουργείου του».

Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως μέλη πληρωμάτων της ακτοπλοΐας έχουν αποκτήσει κουλτούρα αυθαιρεσίας, αυταρχικής συμπεριφοράς και ατιμωρησίας, ενώ την ίδια ώρα η επιτήρηση από το Λιμενικό της όλης διαδικασίας επιβίβασης των επιβατών είναι συχνά πλημμελής.

«Εδώ και δεκαετίες έχει επισημανθεί πως οι υποδομές ακόμα και στα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας είναι χαοτικές και επικίνδυνες, καθώς δεν υπάρχουν οργανωμένα τέρμιναλ επιβατών με καθορισμένους και προστατευμένους διαδρόμους επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών με ασφάλεια», επισημαίνει.

Η Έλενα Ακρίτα καλεί τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να απαντήσει -μεταξύ άλλων- εάν προτίθεται να ερευνήσει τυχόν ευθύνες στελεχών του Λιμενικού Σώματος, καθώς και ποιες είναι οι ευθύνες του υπουργείου για την κουλτούρα αυθαιρεσίας, ατιμωρησίας και βίαιων συμπεριφορών μελών πληρωμάτων της ακτοπλοΐας, τραγική εκδήλωση της οποίας είδαμε. Ζητά ακόμη να πληροφορηθεί ποιες  θα είναι οι παρεμβάσεις του ώστε τέτοιες συμπεριφορές να εκλείψουν με γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών και την αξιοπρεπή αντιμετώπισή τους.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ, η ώρα των video: Με υπερπαραγωγή από την Ακαδημία Πλάτωνος η Αχτσιόγλου, πρόσκληση Παππά και στα μη μέλη    

Έφη Αχτσιόγλου: Συνδικαλιστές στο Δημόσιο στηρίζουν την υποψηφιότητά της – Όλα τα ονόματα

Blue Horizon: «Αδιανόητο να με κατηγορούν για προσπάθεια εξίσωσης του θύματος με τους θύτες» λέει τώρα ο Βαρβιτσιώτης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 14:17