search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 06:40
MENU CLOSE

Μαγνησία και Λάρισα «βούλιαξαν» στη λάσπη από την κακοκαιρία Daniel: Απόκοσμες εικόνες και συγκλονιστικά βίντεο

06.09.2023 21:01
plimmires magnisia larisa 444- new

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel από τη Μαγνησία και τη Θεσσαλία, καθώς δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ άλλοι κόπηκαν στα δύο.

Στον Βόλο, εικόνες από drone αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει όσα έχουν συμβεί, αφού η πόλη έχει μετατραπεί σε λασπότοπο. Ακόμα και το χρώμα της θάλασσας έχει αλλάξει από γαλάζιο σε καφέ. Σε πολλά σημεία υπάρχουν λιμνάζονται νερά, ωστόσο σε άλλα η λάσπη βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες.

Από την άλλη, στη Λάρισα, ο δρόμος στην Παλιά Εθνική Οδό κόπηκε στα δύο. Το οδόστρωμα υποχώρησε και τμήμα της ασφάλτου έχουν μετακινηθεί από τα ορμητικά νερά.

Καρδίτσα: «Έχουμε πνιγεί, η στάθμη του νερού ανεβαίνει συνεχώς»

Την ίδια ώρα, μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Daniel στον Παλαμά της Καρδίτσας, καθώς σπίτια έχουν πλημμυρίσει, ενώ πολλοί δρόμοι έχουν μετατραπεί σε λίμνες.

Συνεργεία της πυροσβεστικής, αλλά και της πολιτικής προστασίας του Δήμου προσπαθούν να απεγκλωβίσουν κατοίκους, καθώς τα σπίτια τους έχουν περικυκλωθεί από λίμνες νερού.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι της πόλης οι οποίοι έχουν βγει στους δρόμους και προσπαθούν να οχυρώσουν τα σπίτια τους, τοποθετώντας ακόμα και τούβλα στα πεζοδρόμια.

Ο Χρήστος Κωσταβάρας, κάτοικος περιοχής, μίλησε στο Mega για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε αλλά και το μεγάλο μέγεθος της καταστροφής που υπέστη η περιουσία του.

«Θα έλεγα ότι έχουμε πνιγεί. Αυτή τη στιγμή το νερό φθάνει μέχρι τον αστράγαλό μου κι όσο θα περπατάω θα φθάσει στο γόνατό μου. Το σπίτι το δικό μου και των υπόλοιπων στην γειτονιά έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Πλέον το έχουμε εγκαταλείψει. Έχει συμβεί βιβλική καταστροφή».

Κιλελέρ: Διάσωση ανθρώπου την τελευταία στιγμή μέσα από τα λασπόνερα

Τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των σωστικών συνεργείων να απεγκλωβίσουν από τα λασπόνερα έναν άνθρωπο που κινδύνευε να πνιγεί κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ που βρέθηκε στο σημείο την ώρα της επιχείρησης διάσωσης. Το περιστατικό με την ευτυχή κατάληξη συνέβη στον κάμπο του Κιλελέρ, που έχει καλυφθεί από νερά εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel που συνεχίζει στην περιοχή το καταστροφικό της πέρασμα.

Πυροσβέστες επιβιβασμένοι πάνω σε τρακτέρ προσέγγισαν ένα χωράφι όπου ένας άνθρωπος είχε σχεδόν σκεπαστεί από τα νερά που είχαν καλύψει μια τεράστια έκταση. Το περιστατικό συνέβη στον δήμο Κιλελέρ στη Θεσσαλία. Ο πυροσβέστης προσέγγισε τον άνδρα, του φόρεσε σωσίβιο και κράνος και με τη βοήθεια συρματόσχοινου τον τράβηξαν σε ασφαλές σημείο.

Όπως δήλωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Βαγγέλης Μητρούσιας, ανάλογει επιχείρηση της πυροσβεστικής συνέβη στην ίδια περιοχή λίγη ώρα νωρίτερα. Εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel και της τεράστιας ποσότητας νερού η περιοχή αυτή θυμίζει μια απέραντη λιμνοθάλασσα.

Αποκλεισμένο το χωριό Κωφοί Μαγνησίας – Έπεσαν πάνω από 460 mm βροχής σε 48 ώρες

Μόνο ως βιβλικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι εικόνες που έρχονται την Τετάρτη (06/09) από τη Θεσσαλία και δη από τη Μαγνησία λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Συγκεκριμένα, σε βίντεο που κοινοποιήθηκε στη σελίδα του meteo.gr / Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στο Facebook, φαίνεται το χωριό Κωφοί Μαγνησίας να έχει βουλιάξει στα λασπόνερα. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, μέσα σε 48 ώρες έχουν καταγραφεί πάνω από 460 χιλιοστά βροχής και έτσι το χωριό είναι αποκλεισμένο από την Τρίτη (05/09).

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Daniel: Ήχησε το 112 αφού πλημμύρισαν τα πάντα

Blue Horizon: Αυτή είναι η ιστορία του Αντώνη – Η συγκλονιστική ανάρτηση συντοπίτη του

Κακοκαιρία Daniel: Άνοιξε μια λωρίδα κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθήνας- Θεσσαλονίκης στο ύψος της Νίκαιας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:20