search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 14:21
MENU CLOSE

Τουρκία: Φυλακή… 11.196 ετών σε ιδρυτή πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων (videos)

08.09.2023 16:13
bitcoin_turkey_0809_1460-820_new
credit: pixabay

Σε κάθειρξη… 11.196 ετών καταδικάστηκε από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης ο ιδρυτής της  πλατφόρμας συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα Thodex, Φαρούκ Φατίχ Οζέρ, ο οποίος είχε διαφύγει από την Τουρκία με τα χρήματα των πελατών του.

Αντίστοιχες ποινές κάθειρξης επιβλήθηκαν από το ίδιο δικαστήριο και στα δύο αδέλφια του Φαρούκ Φατίχ Οζέρ.

Ο ιδρυτής της πλατφόρμας συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα Thodex ήταν καταζητούμενος από την Ιντερπόλ και είχε συλληφθεί τον Αύγουστο του 2022 στην Αλβανία, 16 μήνες αφότου είχε διαφύγει από την Τουρκία. Τον Απρίλιο εκδόθηκε στην Τουρκία.

Οι τουρκικές αρχές κατηγορούσαν τον Φαρούκ Φατίχ Οζέρ ότι είχε διαφύγει με δύο δισεκατομμύρια δολάρια, που ανήκαν στους σχεδόν 400.000 χρήστες της πλατφόρμας του.

Η πλατφόρμα Thodex είχε αναστείλει ξαφνικά τις δραστηριότητές της, αφού ανάρτησε ένα μυστηριώδες μήνυμα, που ανέφερε ότι έκλεινε για πέντε ημέρες για να διαχειριστεί μια αδιευκρίνιστη εξωτερική επένδυση.

Η Thodex είχε διεξαγάγει εκτεταμένη διαφημιστική εκστρατεία για να προσελκύσει τους επενδυτές, υποσχόμενη κυρίως να προσφέρει σε μερικούς απ’ αυτούς πολυτελή αυτοκίνητα. Η κατάρρευση της πλατφόρμας προκάλεσε σάλο στην Τουρκία, καθώς οι επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα είχαν διαφημιστεί ως ασφαλές καταφύγιο σε μία περίοδο εκτόξευσης του πληθωρισμού και ραγδαίας υποτίμησης της λίρας.

Όταν η υπόθεση ήρθε στο προσκήνιο ο αδελφός και η αδελφή του Οζέρ, όπως και τέσσερα στελέχη της εταιρίας του οδηγήθηκαν στη φυλακή, ενώ είχαν συλληφθεί άλλοι 83 άνθρωποι στο πλαίσιο των ερευνών. Στη δίκη που έγινε στην Κωνσταντινούπολη, στο εδώλιο κάθισαν 21 κατηγορούμενοι. Οι 4 αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω έλλειψης στοιχείων σε βάρος τους. Στους υπόλοιπους επιβλήθηκαν διάφορες ποινές φυλάκισης.

Διαβάστε επίσης:

Κίνα: Πλημμύρισε το Χονγκ Κονγκ – Πλήττεται από τις χειρότερες βροχοπτώσεις εδώ και 140 χρόνια (videos)

Έλον Μασκ: Ποιος είναι ο ρόλος του στον πόλεμο της Ουκρανίας; – Οι αποκαλύψεις του βιογράφου Γουόλτερ Άιζακσον (video)

Θετικός στον κορωνοϊό ο Πέδρο Σάντσεθ, ακυρώνει τη συμμετοχή του στη G20

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 14:20