search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 00:46
MENU CLOSE

Πολ Σάιμον: Ο διάσημος τραγουδοποιός αποκάλυψε πως χάνει την ακοή του

12.09.2023 19:00
paul simon

Ο Πολ Σάιμον αποκάλυψε ότι «αρχίζει» να αποδέχεται την απώλεια ακοής του και ότι η ύπαρξη μιας τέτοιας αναπηρίας «αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρά με τη ζωή» και την εργασία.

Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός, 81 ετών, αποκάλυψε τον Μάιο ότι έχει χάσει σχεδόν εντελώς την ακοή στο αριστερό του αυτί.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter την Κυριακή ο Πολ Σάιμον είπε: «Δεν το έχω αποδεχτεί πλήρως, αλλά έχω αρχίσει να το κάνω».

Μιλούσε μετά την πρεμιέρα του In Restless Dreams: The Music of Paul Simon στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

«Παίζω κιθάρα κάθε μέρα. Είναι το όργανο που μου επιτρέπει να εκφραστώ δημιουργικά», είπε ο θρυλικός τραγουδιστής.

«Αλλά είναι επίσης το καταφύγιό μου όπου που πηγαίνω για παρηγοριά. Οπότε είναι πολύ κρίσιμο πράγμα για μένα».

Και πρόσθεσε: «Ξέρεις, κάτι σου συμβαίνει όταν έχεις κάποιο είδος αναπηρίας που αλλάζει την επίγνωσή σου ή αλλάζει τον τρόπο που αλληλεπιδράς με τη ζωή».

«Έπεσα σε κατάθλιψη»

Ο Σάιμον, ο οποίος έγινε γνωστός ως το άλλο μισό του φολκ ροκ ντουέτου Simon & Garfunkel της δεκαετίας του 1960, με τραγούδια όπως το Mrs Robinson και το Sound of Silence, κυκλοφόρησε το 15ο σόλο άλμπουμ του, Seven Psalms, αυτό το καλοκαίρι.

Η προσπάθεια να παίξει ζωντανά τα νέα τραγούδια, όπως παραδέχτηκε, ήταν μια πρόκληση.

«Συνήθως, όταν τελείωνα ένα άλμπουμ, έβγαινα και έκανα περιοδεία και μετά είχα την ευκαιρία να εμβαθύνω πραγματικά στα κομμάτια», είπε.

«Σε μια εβδομάδα από τώρα θα προσπαθήσω να δουλέψω με δύο κιθαρίστες που θα παίξουν τα μέρη που έπαιξα στον δίσκο και θα δω αν μπορώ να τραγουδήσω το κομμάτι.

«Δεν είμαι σίγουρος πώς μπορώ να ενσωματώσω τη φωνή μου με τις κιθάρες».

Στην ταινία, εξηγεί πώς «πραγματικά έπεσε σε κατάθλιψη» λόγω της απώλειας ακοής του, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Το ντοκιμαντέρ του βραβευμένου με Όσκαρ κινηματογραφιστή Alex Gibney είναι μια συναρπαστική βαθιά βουτιά στην καριέρα του σταρ, από τη συνεργασία του με τον παιδικό του φίλο Art Garfunkel μέχρι την εξερεύνηση της παγκόσμιας μουσικής στο επιτυχημένο σόλο άλμπουμ του Graceland και μέχρι τα πρόσφατα προβλήματα ακοής του.

«Δεν ήθελα ποτέ να γίνω τίποτα άλλο παρά τραγουδοποιός και τραγουδιστής από τα 13 μου», ακούγεται να δηλώνει.

Στο Q&A της Κυριακής μετά την προβολή, ο Σάιμον αποκάλυψε επίσης ότι είχε γράψει ένα νέο τραγούδι με τίτλο When I Learned to Play Guitar, «αλλά δεν ξέρω αν θα κάνω ποτέ κάτι με αυτό», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης:

Μάικ Τάισον: Διακοπές στη Μύκονο κάνει ο θρύλος του μποξ

Πιρς Μπρόσναν: Στους Λειψούς ο ηθοποιός μετά την Καβάλα και την Πάτμο (Photo)

Μπέλα Χαντίντ: Aγνώριστο το μοντέλο χωρίς μαλλιά για τη νέα καμπάνια του Mark Jacobs

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 00:46