search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 14:21
MENU CLOSE

Αγαπηδάκη: «Δεν μοιράζουμε παντού γαλότσες και γάντια, δεν έχουμε πρόσβαση σε χωριά» – Απόρησαν Παπαδάκης, Αναστασοπούλου (video)

13.09.2023 09:44
eirini_agapidaki_new

Εκτός τόπου και χρόνου και με ύφος εφ’ υψηλού, εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 (στον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου) η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Με τις εύκολες συμβουλές που έδινε για όλα και τη φράση «πρέπει να καταλάβουν οι πολίτες», που επανέλαβε πολλές φορές, η κυρία Αγαπηδάκη κατάφερε να προκαλέσει τη δυσφορία των δημοσιογράφων, που έδειχναν με πολύ διακριτικό τρόπο την έκπληξή τους για τα όσα άκουγαν. Αλλά κυρίως η κυρία Αγαπηδάκη έδειξε να μην μπορεί να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για τις καταγγελίες κατοίκων ότι προσπαθούν μόνοι τους να διαχειριστούν το χάος που άφησε πίσω ο κατακλυσμός.

Η κυρία Αγαπηδάκη δικαιολόγησε το γεγονός ότι δεν μοιράζονται σε όλους τους ανθρώπους των πλημμυρισμένων περιοχών γαλότσες, γάντια και άλλα είδη για την προφύλαξη της υγείας, επειδή «δεν έχουμε πρόσβαση σε όλα τα χωριά και η διανομή διαφόρων ειδών ανάγκης γίνεται από αέρος»!

Αλλά, εάν κατάφεραν οι άνθρωποι να φτάσουν στα πλημμυρισμένα σπίτια τους και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ακραίες και επικίνδυνες καταστάσεις, πώς είναι δυνατόν να μην μπορεί να φτάσει ο κρατικός μηχανισμός και να μην έχει βρεθεί λύση για τη διανομή των αναγκαίων μέσων για κάποιες οριακές εργασίες (πχ. θάψιμο των νεκρών ζώων);

Και πώς είναι δυνατόν, σχεδόν εβδομάδα από την νεροποντή να μην υπάρχει πρόσβαση οπουδήποτε, έστω και στρατιωτικά μέσα;  

Η κυρία Αγαπηδάκη επιδόθηκε σε ένα κρεσέντο με νουθεσίες προς κάθε κατεύθυνση, – όπως την εύκολη παρότρυνση να μην πηγαίνουν οι άνθρωποι στα χωριά τους – δείχνοντας να αγνοεί τις πραγματικές συνθήκες στην περιοχή και το πώς οι άνθρωποι προσπαθούν να περιμαζέψουν ό,τι έχει απομείνει μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας.

Ενδεικτικό είναι ότι αναφερόμενη στις οδηγίες για τη χρήση του νερού και μόλις ρωτήθηκε εάν υπάρχει επάρκεια, παρέπεμψε σε… δωρεές που γίνονται από ιδιώτες, αναπαυόμενη στην καλή διάθεση των άλλων και όχι στον προγραμματισμό και τις κινήσεις του κρατικού μηχανισμού.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Στην τελική ευθεία με καρφιά, συγκρούσεις, σενάρια διάσπασης και εκκλήσεις για ενότητα

Κυβέρνηση: Ανασχηματισμός μετά τη ΔΕΘ – Ένα βήμα πιο κοντά στην έξοδο ο Κικίλιας

Θεσσαλία: Ο Κικίλιας κι άλλοι 4 υπουργοί που «πνίγηκαν» στον κάμπο- Κεραμέως, Αυγενάκης, Σκρέκας και Πιερρακάκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 14:20