search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 23:40
MENU CLOSE

Ευθύμης Ρεντζιάς: Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας απεγκλωβίστηκε με βάρκα μαζί με τους γονείς του

13.09.2023 19:10
ΡΕΝΤΖΙΑΣ
Eurokinissi

Ο παλαίμαχος διεθνής μπασκετμπολίστας, Ευθύμης Ρεντζιάς έμεινε για 48 ώρες με την οικογένειά του δίχως ρεύμα και νερό και τελικά χρειάστηκε να μπει σε μια βάρκα για να σωθεί.

Ένας από τους ζωντανούς θρύλους του μπάσκετ, ήταν ένα από τα θύματα της πρωτοφανούς κακοκαιρίας Daniel που έπληξε το σύνολο της Θεσσαλίας στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.
Κάτοικος Μεγάλων Καλυβίων, του χωριού που «χτυπήθηκε» περισσότερο απ’ όλα στο νομό Τρικάλων και το οποίο έμεινε δυο μέρες βουτηγμένο στο νερό, αποκλεισμένο από τον έξω κόσμο, είδε και ο ίδιος ο σπίτι του να χάνεται στα ορμητικά νερά των ποταμών που υπερχείλισαν. Μάλιστα παρέμεινε εγκλωβισμένος χωρίς νερό και ρεύμα για ένα 48ωρο, μαζί με τους γονείς του και απεγκλωβίστηκαν με βάρκα από τους διασώστες που επιχειρούσαν στο χωριό.

Συγκλονισμένος ο Ευθύμης Ρεντζιάς μίλησε στο trikalavoice.gr για «στιγμές που δε θέλει κανείς να ζήσει και αυτή τη στιγμή το μυαλό μου είναι μόνο στους συγχωριανούς μου που είδαν το βιός τους να χάνεται, αλλά και στους υπόλοιπους πλημμυροπαθείς του νομού μας και της Θεσσαλίας». Ο ίδιος είδε να χάνει μέσα από τα χέρια του «τις αναμνήσεις όλης της ζωής μου» καθώς το υπόγειο του σπιτιού του όπου διατηρούσε το γραφείο του και όλο του το αρχείο με μετάλλια, φανέλες από το ΝΒΑ και ομάδων της Ευρώπης που τίμησε, σκληρούς δίσκους υπολογιστών, δημοσιεύματα εφημερίδων, πλημμύρισε. «Αυτό είναι τίποτα μπροστά στις ζωές που χάθηκαν» λέει.

«Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ποιοι δούλεψαν νύχτα-μέρα για τη Θεσσαλία»

O άνθρωπος που είχε θητεύσει ως αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας για 9 χρόνια μίλησε και για τον Κώστα Αγοραστό ως Περιφερειάχη μεταξύ άλλων.

Όπως είπε ο ίδιος: «Κατανοώ απόλυτα την οργή και τον θυμό των συνανθρώπων μου, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πόσο δούλεψαν νύχτα-μέρα οι Κώστας Αγοραστός, Χρήστος Μιχαλάκης και Δημήτρης Παπαστεργίου όλα τα προηγούμενα χρόνια και πόσο άλλαξαν τη Θεσσαλία κάνοντάς τη Περιφέρεια πρότυπο, τα Τρίκαλα πρότυπο. Νομίζω χρειάζεται ψυχραιμία και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανοικοδόμησης για τη Θεσσαλία και τον τόπο μας”».

Διαβάστε επίσης:

Blue Horizon: «Δεν θα πείτε ότι τον σπρώξατε» – Νέο ντοκουμέντο «καίει» τον πλοίαρχο που έδινε οδηγίες

Πήλιο: Εντοπίστηκε σορός άνδρα από το Λιμενικό – Εξετάζεται αν είναι ο αγνοούμενος Αυστριακός

Θεσσαλία: Αύξηση σε γαστρεντερίτιδες και λοιμώξεις αναπνευστικού – Πού είναι ακατάλληλο το νερό – Μόνο τα μισά νεκρά ζώα έχουν συλλεχθεί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 23:37