search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 11:07
MENU CLOSE

Ο Τιμ Μπάρτον απορρίπτει την τεχνητή νοημοσύνη: «Είναι σαν ένα ρομπότ που σου παίρνει την ψυχή»

13.09.2023 19:22
tim burton

Ο Τιμ Μπάρτον σφυροκοπά την «ενοχλητική» τεχνητή νοημοσύνη (AI), συγκρίνοντας τη χρήση της ως «ένα ρομπότ που παίρνει την ανθρωπιά, την ψυχή σου».

Ο σκηνοθέτης έκανε τα συγκεκριμένα σχόλια κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στη βρετανική εφημερίδα The Independent το Σαββατοκύριακο.

Αναφερόταν σε ένα άρθρο του Buzzfeed που είχε χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για να παρουσιάσει ήρωες της Disney με τη δική του οπτική.

H Frozen

«Δεν μπορώ να περιγράψω την αίσθηση που σου δίνει», είπε ο Μπάρτον. «Μου θυμίζει αυτό που άλλοι πολιτισμοί λένε: “Μην μου βγάζεις τη φωτογραφία γιατί αφαιρεί την ψυχή”».

Ο Βασιλιάς των Λιονταριών

Είπε ότι ορισμένες εικόνες AI χαρακτήρων από ταινίες όπως “Frozen”, “The Lion King”, “Sleeping Beauty” και “The Little Mermaid” ήταν “πολύ καλές”, αλλά πρόσθεσε ότι “αυτό που κάνει είναι ότι σου ρουφάει κάτι».

Η ωραία κοιμωμένη

«Χρειάζεται όμως κάτι από την ψυχή ή τον ψυχισμό σου. Αυτό είναι πολύ ενοχλητικό, ειδικά αν έχει να κάνει με σένα. Είναι σαν ένα ρομπότ να παίρνει την ανθρωπιά σου, την ψυχή σου».

Οι πιθανές συνέπειες της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης είναι μεταξύ των κεντρικών ζητημάτων που οδηγούν τις συνεχιζόμενες απεργίες ηθοποιών και συγγραφέων που έχουν σταματήσει την παραγωγή στο Χόλιγουντ.

Διαβάστε επίσης:

Αριάνα Γκράντε: Παραδέχτηκε τη χρήση fillers στα χείλη – «Χρησιμοποιούσα το μακιγιάζ ως μεταμφίεση»

Έλενα Παπαρίζου: «Πήγα και έκανα συναυλία για έναν άνθρωπο και έναν σκύλο» (Video)

Μαντόνα: Η διαφήμιση που της ακύρωσαν 34 χρόνια πριν – «Έκαιγα σταυρούς και φιλούσα μαύρο άγιο» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 11:07