search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:16
MENU CLOSE

Πώς έγινε το φονικό τροχαίο στη Λιβύη: Όχημα μεγάλου κυβισμού με καύσιμα χτύπησε το λεωφορείο που επέβαινε η ελληνική αποστολή

18.09.2023 19:27
libya-12-new

Και η ΕΥΠ ενεπλάκη στις έρευνες για τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος στη Λιβύη, που προκάλεσε το θάνατο 5 μελών της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, τα πρώτα στοιχεία για τα αίτια του δυστυχήματος σοκάρουν, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Πώς έγινε το τροχαίο

Συγκεκριμένα, πίσω από το όχημα που τους μετέφερε ήταν δύο τζιπ από τη Λιβύη για να τα συνοδεύουν. Ένα αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση και ενώ περνάει το πρώτο τζιπ, το όχημα έστριψε και χτύπησε από την αριστερή πλευρά το λεωφορείο.

Το όχημα μεγάλου κυβισμού περιείχε μεγάλη ποσότητα καυσίμων και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, εξερράγη το μεγάλο ρεζερβουάρ και σε συνδυασμό με την κακή κατάσταση του οδοστρώματος και τα μεγάλα προβλήματα οδικής ασφάλειας που υπάρχουν στη Λιβύη οδήγησαν στο δυστύχημα.

Πέντε μέλη της αποστολής, τρεις στρατιωτικοί και δύο πολίτες, που θα χρησίμευαν ως μεταφραστές, έχασαν τη ζωή τους, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό και έπιασε φωτιά στην πόλη Ντέρνα.

Το λεωφορείο που μετέφερε τα μέλη της ανθρωπιστικής αποστολής από το αεροδρόμιο της Βεγγάζης στον χώρο όπου συγκεντρώνεται η διεθνής βοήθεια, συγκρούστηκε με όχημα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση.

Η αποστολή είχε προσγειωθεί στις 12:30 της Κυριακής στη Βεγγάζη και κατευθυνόταν προς την Ντέρνα που επλήγη από τις σαρωτικές πλημμύρες λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Διαβάστε επίσης:

Αυτές είναι οι καλύτερες φωτογραφίες αστρονομίας για το 2023 – Από λαμπερούς γαλαξίες μέχρι φλογερούς ήλιους

«Καίει» η τιμή του πετρελαίου: Στα 95 δολάρια το βαρέλι – Ανησυχία για τον πληθωρισμό

Πόρος: Πώς καλύπτει το τουρκικό κρατικό κανάλι τη σύλληψη των δύο Τούρκων που κατηγορούνται για κατασκοπεία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:14