search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 16:45
MENU CLOSE

ΕΡΤ: Πολιτικές συζητήσεις και όχι debate για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

18.09.2023 17:50
ert 665- new

Πολιτικές συζητήσεις μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών προκρίνει η ΕΡΤ λόγω της έλλειψης θεσμικού πλαισίου αντίστοιχου των εθνικών εκλογών για τη διεξαγωγή debate εν όψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Τις προηγούμενες ημέρες η ΕΡΤ έλαβε γραπτώς ή και προφορικώς πολλά αιτήματα για τη διοργάνωση και μετάδοση τηλεμαχιών ανάμεσα σε υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της ΕΡΤ, αν και τόνιζαν ότι η δημόσια τηλεόραση οφείλει να ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο, σημείωναν ότι δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο στο πρότυπο της διακομματικής επιτροπής που συγκροτείται στις εθνικές εκλογές. Κατά συνέπεια πρόσθεταν ότι η ΕΡΤ δεν μπορεί να αναλάβει τη διοργάνωση και τη διαμόρφωση μιας τέτοιας διαδικασίας.

Υπενθύμιζαν, εξάλλου, ότι ουδέποτε στο παρελθόν δεν υπήρξαν αντίστοιχα debate. Για τους λόγους αυτούς η ΕΡΤ προτίθεται να διοργανώσει τηλεοπτικές συζητήσεις μεταξύ των υποψηφίων, αρκεί να συμμετέχουν κάθε φορά τουλάχιστον τα 2/3 των επικεφαλής των συνδυασμών.

Διαβάστε επίσης:

«Οι Πανθέοι»: Πρεμιέρα απόψε για την πολυαναμενόμενη σειρά του ΣΚΑΪ

Δημήτρης Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ψοφίμι, σαν τα ψοφίμια στον κάμπο της Θεσσαλίας (video)

«Έρωτας Φυγάς»: Καθήλωσε με την ερμηνεία της η Πέμυ Ζούνη – Τα αποθεωτικά σχόλια στο Twitter

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 16:45